91 entry daha
  • kanla yazılan havacılık kurallarına eklenen elim bir maddedir. bir gün önceki sunekspres havayollarının trabzondan pas geçen uçağındaki yolculara ibret olacak olaydır. basında yer alanlara göre izmirden trabzona giden uçak pas geçerek esenboğaya inmiş, hava şartlarının normale döndüğü haberiyle tekrar trabzona havalanmış yine inemeyince izmire dönmüştü. yolcular ayılıp bayılmış, fenalık geçirmiştir, şirkete çemkirmiştir.
    sivil havacılıkta a dan b ye gitmek sadece sonuçtur. akıldan çıkarılmaması gereken konu ise; hava ulaşımı sadece a dan b ye gitmek değildir. uçağı yolcu olarak kullanan insanlar, uçağın otobüsten farklı olduğunun bilincinde olarak minimum bir bilgiye sahip olsa kıçından sallayanlar bir elin parmaklarını geçmezdi.
    son olarak korcan karar, lafım sana. parçaların incelenmesinde belki de yerinde olmayan bir vida, belki o elinde tutup "ahanda bu open yazılı şey açılıp kapanıyo işte böyle" dediğin parçanın açık mı kapalı mı olduğu olayı çözecekti. ne open kaldı ne vida maşallah bulduğun tüm parçaları elledin, yanlış yaptın.
154 entry daha
hesabın var mı? giriş yap