5 entry daha
  • üzeri kıymetli taşlarla süslü, her biri farklı özelliklere sahip (her birinde süpriz vardır, kimi saat, kimi resim çerçevesi, kiminde horoz var, kiminde kızıl meydan vs.), çarlık ailesi ve o dönemin önemli kişileri için yapılmış mücevherler. yumurta deyip geçmemek lazım, üzerlerindeki taşlar, el işçiliği ve nadideliği ile çok kıymetlidirler.

    53 tane var olduğu bilinmekteymiş, 45 tanesinin nerede oldukları biliniyormuş, kalanları kayıp.

    geçenlerde christies de düzenlenen bir müzayedede rothschild ailesine ait ve 1902 yılında yapılan bir yumurta 8.9 milyon pounda (amerikan parası ile 21 milyon dolar, bizim paramızla yaklaşık 28 trilyon, yanlış da hesaplamış olabilirim) satılmış. (korkunç bir para ama şahaser bir yumurta)
    http://www.abc.net.au/…ories/2007/11/29/2104688.htm

    eser, russian national museum tarafından satın alınmış. rus iş adamlarının desteklediği özel bir müzeymiş. rusya'nın yeniden zenginleşmesi ile dünyanın dört bir tarafındaki çarlık dönemi eserlerini teker teker ana vatanlarına getireceklerini düşünüyorum.

    örneğin: viktor vekselberg . kendisi bir rus oligark ve faberge yumurtaları koleksiyoncusu. daha önce 9 adet yumurtayı bir müzayedede satın alıp, moskova'da sergilenmesini sağlamıştı.
12 entry daha
hesabın var mı? giriş yap