20 entry daha
  • hayat üçlemesi'nin ilk kitabı.

    "kimsenin içine girmek için anlatmıyorum ben. akıp gitsin de istemiyorum. boğazınızda kalmalı" diyor ece temelkuran bu kitapta. ve her sayfada anlıyorsunuz ki bu cümleler gerçekten böyle. inmiyor aşağı. çıkmıyor da! kalıyor sadece.. öylece..

    "aklına çocuklar koyuyorum fidel. eline geçiyor mu, zeplinlerle kediler yolluyorum sana her gün. boncuklarımı, kutularımı, çantalarımı, kokularımı, çaylarımı ve her şeyimi, alıyor musun? seni seviyorum diyorum, boynunda böcekler oluyor mu?"
    her şeyini vermiş, verebileceği her şeyi vermiş bir kadın! düşünebiliyor musunuz? ama fidel.. of aptal fidel! kedilerin ölümünü bile umursamayan bir insan fidel.. bu yüzden ölüyor kadın.. yavaş yavaş.. anlatabiliyor muyum?

    tüm bu buhranlı ve karışık sayfaları okuduktan sonra...
    denize karşı bir sigara yak. tek şekerli, demli bir çay koy masaya. çok neşeli bir müzik çalsın mutlaka. kapat gözlerini. gülümse. çünkü..
    bütün kadinlarin kafasi karişiktir
    çünkü..
    bir gün, bir anda, bazı kızgınlıklarını unuttuğunun farkına varacaksın. artık pek düşünmediğini, çünkü artık bildiğini anlayıp, ellerini bir klarnet taksimi gibi uzatacaksın. hala kafan karışık olacak. ama artık bunu seveceksin. sevmelisin de.
    çünkü..
    kadinsin...

    karışıklıklarınla, adamlarınla, kedilerinle, çocuklarınla, yamalarınla, ellerinle varsın.
65 entry daha
hesabın var mı? giriş yap