1 entry daha
  • başörtü özgürlüğünü savunan birisiyim yani isteyen taksın kime ne diyorum ama askerlikte nasıl başörtüsü olur anlamıyorum.

    ordu'da hiçbir dini sembol olamaz bence. asker olacak adam da bu şartları kabul etmeli. askerlik dediğin şey zaten özel bir meslektir. herkes asker olmak zorunda değil. islami şeyleri özel hayatında kullanabilirsin ama askerliğe katmamalısın.

    misal islam için savaşıyoruz biz dese ordu e kardeşim halktaki müslüman olmayan ne olacak? bu adam askere gittiğinde islam için savaşmak zorunda mı? allah için diyerek mi gitmeli.

    ya da bir asker hemen çağırıldı diyelim. bir durun başörtümü iyice sarayım aman saçımın teli bile gözükmesin mi diyecek. savaşta nasıl olacak? mesela asker düzenli tıraş olur ama savaşta sakalına dikkat edecek değil. bu durumda bu hanım askerimiz ne yapacak?

    birçok soru işareti var.

    o halde askerliği profesyonel yapın kardeşim. müslüman motifler askerliğe eklenecekse müslüman olmayan gitmesin deyin. başörtüsü laikliğe karşı değil denmiş. haç ile gidebilir mi birisi askerliğe? hep haç takacak göstere göstere. ona da izin verin madem?
129 entry daha
hesabın var mı? giriş yap