11 entry daha
  • islamcılar bu adamı tek parti diktasına son verdi, ezanı asli haline döndürdü, müslümanlar üzerindeki baskıyı kaldırdı ayaklarına yere göğe sığdıramazlar. o zaman o kadar ileri gitmişler ki saidi nursi "islam mücahidi adnan menderes" gibi bi hitapla başlayan bi mektup bile yazmıştır.

    şimdi elemanın türkiyeye zararlarını, zatı alileri ile başlayan, 9. ile devam edip targıtla taçlanan elli yıllık yozlaşmayı filan açıklamayı bir tarafa bırakıp bir tezata dikkat çekmek yerinde olacaktır.

    bu islam mücahidi kişinin iktidarı döneminde lübnan'da müslümanlar ve hıristiyanlar çarpışmaktadır. türkiye de menfaatleri gereği hıristiyanları desteklemekte ve silah sevkiyatı yapmaktadır beyrut havaalanı'na. yine bir uçak lübnan semalarına doğru yol alırken müslümanlar havaalanını ele geçirir, uçak da inince müslümanların eline geçer. durum anlaşılır ve skandal.

    aslında burada şartları bilmeden eleştiri getirmek yersiz. uluslararası ilişkilerde duygusallık olmaz. yani niye hıristiyanlara yardım edildiğini yargılamak abesle iştigaldir. ama pek muhterem yurdum müminlerinin ifade ettiği gibi bu adam mücahitse din kardeşlerine karşı hıristiyanlara yardım etmesi bir paradokstur. öyle değil mi muhteremler?
1781 entry daha
hesabın var mı? giriş yap