18 entry daha
  • daha bir hafta olmadan osmanlı tipi bürokrasinin bu yanlış kararı şimdiden yüzlerce kişinin işsiz kalmasına neden olmuştur.

    bu konuya kafayı taktım. çünkü 15 yıldır "reel sektör"ün içindeyim. üretimi, satınalmayı, satışı, ihracatı biliyorum. üretmenin ve iş yaratmanın ne kadar zor ama aynı zamanda çok muhteşem bir olay olduğunu biliyorum.

    odasında oturup, çay içip arkadaşıyla muhabbet eden, para kazanmak için asla ter dökmemiş bürokrasinin, bir parmak şıklatarak; ülkeye döviz kazandıran, gece gündüz çalışan, istihdam oluşturan firmaları, insanları nasıl umutsuzluğa, bunalıma sürüklediğini daha önce de gördüm. osmanlı tipi bürokrasi gücünü asla kaybetmek istemiyor, ülkeye zarar veriyor. bunu yaparken aslında ülkeyi düşündüğünü iddia ediyor ama tabii ki buna inanmak için çok saf olmak lazım.

    aşağıda bugünkü milliyette metin münir'in bu konudaki son yazısını aldım. o da benim gibi bu konuya kafayı takmış durumda.

    yazısında; en az elli (50) kişiye iş sağlayacak, türkiye'ye döviz getirecek, vergi verecek bir gemi alımından, firmanın nasıl vazgeçmek zorunda kaldığını anlatıyor. düşünün 50 kişi, aileleri ile beraber en az 150 insan para kazanacak, hayatlarını idame ettirecekken, osmanlı tipi bürokrasi bunu bir anda önlüyor. bu sadece bir örnek. kimbilir kaç 50 kişi bu yüzden işsiz kalacak.

    15 yıllık iş hayatımda ben şunu öğrendim: üretim ve ihracat varsa o ülke vardır. yoksa herşey biter. osmanlı tipi bürokrasi bile biter.

    http://www.milliyet.com.tr/…/01/10/yazar/munir.html
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap