6 entry daha
  • aşkın üç hali, üç zamanı. film hakkında hiç bir bilgiye sahip değilken filmden bir kareyi internette görmüştüm ve bu filmi bulursam mutlaka izlemeliyim demiştim: http://www.chicagoreader.com/…ews/060623/060623.jpg bu nedenle set fotoğrafları filmin kendisinden daha güzel. çünkü o kareler filmde yok. (bkz: hayal kırıklığı)

    her bir bölüm o dönemin ikili ilişkilerini yansıtmasının yanı sıra, sinemasının da özelliklerini taşıyor. anlatımındaki sadeliği ve doğallığı cafe lumiere'e benzetmiştim ki aynı yönetmene aitmiş.

    1960'larda neredeyse hiç konuşmadan, içten içe yaşanan aşk... dialogtan çok bilardo vuruşlarını duymak mümkün. o kadar az ve sade dialog var ki, çok az çince bilen biri bile anlayacaktır eminim. kamera pek yer değiştirmiyor, hikaye de sadece bir kaç mekan kullanılarak anlatılıyor. sıfır yakın plan kullanılmış.

    1911'da film, sessiz filme, hatta tiyatroya dönüşüyor. sahne sonlarında, tiyatroda perde kapanıncaya kadar geçen süreci oyuncuların duaçlama hareketlerle doldurmalarına benzer halleri görüyoruz.

    her bölümde erkeğin bir görevi var gibi. erkek hareket halinde, kadın ise statik.

    adam duygularını sadece başkalarının cümleleri ile anlatabiliyor. aşk zamanı'nda şarkıları, özgürlük zamanı'nda şiirleri, gençlik zamanı'nda ise kadının yazdığı cümleleri kullanıyor.

    2005'te ise filmin plastiği tamamen değişiyor, planlar daha yakın ve daha çok kesme var.

    ayrıca çin manzarası göremeyeceğimiz nadir çin filmlerinden.
hesabın var mı? giriş yap