494 entry daha
  • kurtlar vadisi fantezilerinde yaşayan çoluk çocuk gelmiş "bu mu derin devletmiş peeh" diyor hakkında.

    sedat peker'den iyi biliyorlar derin devleti. biri çıkmış diyor ki derin devlet 2000 yıllık, türk devletleri kuruyor, derin devlet kimdir bilemezsin.

    fantezilere bak. mitolojiye bak. köylünün aklı fantezi dünyası da bu işte.
    sahne bu: https://www.youtube.com/watch?v=7cc-aqakbry
    koca koca adamlar bunu gerçek sanıyor. böyle üstün neredeyse doğa üstü kimsenin bilmediği gizli türk devleti gücü var sanıyorlar.
    derin devlet dediğimiz yapıların aktivitelerini de yücelten tipler bunlar. böyle hep bir her şey ters de gitse derinler gelir pat pat birilerini öldürür el koyar her şey yoluna girer inancı, bir nevi ak sakallı evliyalar gelip bizi son anda kurtarır fantezisinin milliyetçi versiyonu.

    derin devlet nedir?

    derin devlet demokrasi gibi görünen ama demokrasi olmayan ülkenin görünen kurumlarını seçilmemiş bürokratların yönetmesidir. diktatörlük olan ülkede derin devlet olmaz zira zaten seçilmemiş adamlar pis işlerini açıktan hesap vermeden yaparlar. k.kore'de derin devlet olmaz çünkü zaten bütün otoriter bürokratlar maksimum güce sahiptir.

    demokrasi gibi gözüken bu ülkelerde söz konusu "derin" bürokratlar ellerine verilen yetkileri kötüye kullanarak, maksadını aşarak illegal yapılarla, medya ile, iş adamları ile ilişkiler kurarak halkın malına mülküne hakkına temsiliyetine çöker. mesela uyuşturucuya el konulur, ortadan kaldırtmaz, gider tanıdığı mafyaya satar, pay kopartır, zengin olur, o parayla zamanla daha pis ilişkiler kurar, cinayetlere karışır vsvsvs. derin devlet budur. rusya'da da çok güzel bir örneği vardır. bu yapılar ilk kurulduğunda devleti yöneten oligarkların "hainleri" öldürmek için resmi kaynak kullanmadan "vatan" korumak için örgütlediği işlerdi. pislik bir davaya hizmet eden bir zihniyet olduğu için doğal olarak hukuk dışı yapıların devletin normu olmasına sebep oldu ve ülkeye sözde mücadele ettiği terörün 1000 katı zarar verdi, veriyor.

    derin devlet öyle vatan kurmak, gizli güçlerden korumak, polat alemdar'ın illumunatiyle gizli savaş yapması değildir.

    gelişmiş demokrasinin derin devleti olmaz. gelişmiş ülkede şeffaflık vardır, en üst düzey yetkiliye bile hesap sorulur, her şey kanuna bağlı olarak yaptırılır. kanun dışı olaylar afişe edildiği adam çok büyük medya baskısı oluşur ve davalar bu yapıların üzerine gider. hukuk devletinde derin devlet olmaz. derin devlet gelişmemiş ülke işidir. istihbarat ve güvenlik yapısının illegal iş yapan adamlara biat ettiği, bu illegal adamların kliklere ayrılıp birbirlerinin ayağını kayırdığı, öldürttüğü ülkedir. derin devlet bu işleri açığa çıkartan insanların sokakta faili meçhule kurban gittiği ülkedir.

    yüce polat alemdarlık değildir.

    evet, derin devlet mehmet ağar'dır, veli küçük'tür, jitemdir, mgk'dır. mitoloji yazıp asla görünmez bulunmaz kimse bilmez diye salak salak fantezi anlatmayın. sizi manipule eden, medyayı şekillendiren, izlediğiniz diziye kadar ayar veren adamlar zaten bunlar (bakın sonradan 09.05.2021'de editliyorum, şansımıza sedat peker kendisi anlattı: atv'de yayınlanan eşkiya bilmemne dizisinde benim karakterimi haftasında olaya sokup itibarıma saldırdılar diye - sanmayın ki kurtlar vadisi gibi diziler bu derinleri bir neslin hafızasına övünçle kazırken bu işler sanat için yapılıyordu).
    onlara tapınmanız çok normal. göz önündedirler ama yokmuşlar gibi yaşarsın ama okuduğun izlediğin her şeyde bir şekilde parmakları vardır.

    yüzleşin yüce derin devletiniz ile, her zaman hakkın adaletin mücadelesini veren polat alemdar'ınız ile....derin devlet suç örgütüdür suç. mafyalarla polisin kliklere ayrılıp iş tuttuğu ülkeden yüce devlet çıkmaz. pablo escobar kolombiya'sı ne kadar yüce devletse sen de o kadar yüce devlet olursun. bunun da ötesinde, derin devlet demek başka ülkelerin istihbari faaliyetlerine açık olmak demektir zaten. buradaki derin devletin temeli halihazırda darbeci askeri teşkoyu örgütleyen abd bir kere en başında. soğuk savaştan sonra artık yönünü şaşıp artık iyice derinleşen ve pis bir hale gelen bu "derin" yapının içindekilerin rant savaşını biz susurluk olayından biliyoruz. derin devletin olduğu ülkede çin, ingiliz, abd, iran, suriye, rus istihbaratı fink atar fink. ne yüce devleti, ne kadim devleti? tokat devleti olur tokat. derin devlet varsa klikler vardır, o kliklerin birlikte çalıştığı başka devletlere hizmet eden adamlar vardır. bu ülke bugün halkbank davasıyla yüce devlet olduğu için mi yüzleşiyor yoksa "derin devlet" içindeki rant peşinde koşan bir takım fırsatçı görevini kötüye kullanan bürokratlar-siyasetçiler iran'a altın kaçırdığı için mi? suriye'deki cihatçılara giden kaynakları kim örgütledi, devlet oraya kaynak aktarıyorken hangi "aracı"mecraların elinden geçti, oralarda kimler silahlı adamları başka yerlerde kullanmak için mafya yapılarına entegre etti? o silahların ne kadarı savaşa gitti, ne kadar çeşitli mafya yapılarına gitti? o aracılar var ya o aracılar, işte bütün kilit aracılarda. yarın bu iktidar seçim zamanı zora girdiğinde o aracılar sağda solda ne idüğü belirsiz cinayetlerle, eylemlerle ortalığı karıştıracak.

    öyle bir kadim yüce derin devlet, öyle bir gizli orta asya'dan beri gelen "teşkilat-ı mahsusa" ki bu yıllardır zibilyon kere enselenmiş ama hala yüzsüz yüzsüz devletin en üst kademelerindeler.

    al sana yüce derin devlet: https://www.yenicaggazetesi.com.tr/…-ke-308688h.htm

    bu adamların işlediği suçları onlarca yıldır herkes biliyor, anlatıyor, kimleri öldürdüğünü konuşmayan yok. adam göz göre göre hala ülkeyi yönetiyor, polis teşkilatını şekillendiriyor. bir de çıkmış diyor ki m.ağar olsa olsa çetedir. derin devletin en önemli kliğinin en bariz lideridir m.ağar. 1980'lerin sonundan beri elli kere yazıldı. ulan mit yazdı mit, burada çıkmış onlar mı bilecek, sen derin devlet kimdir bilemezsin diyor....olm bu ülke ergenekon'u yaşadı, kozmik odayı yaşadı, fetöcüleri yaşadı. derin devlet falan kalmadı, derin devleti komple gördük, herkes neyin ne olduğunu biliyor zaten. ama muz cumhuriyeti olduğumuz için izliyoruz, bir şey olmuyor. gelişmiş ülkede halkın sokaklara inip ülkenin tarihi davalardan geçtiği bir ortam yaşanır. sen mahallende nargileni üfle de ortamlarda arkadaşlarına çooook derin gizli türk güçleri ülkemizi koruyor yiğen siz bilmiyorsunuz diye anlat.

    (bkz: #122904616)
406 entry daha
hesabın var mı? giriş yap