8 entry daha
  • doğu konferansı için ilk tur tahminlerimi şöyle yazmıştım: (bkz: #123570158)

    çok uzun oldu doğu, batı konferansını da buraya ayrıca yazmış olayım.

    utah jazz - memphis: 4-0

    jazz sezonu lider bitirdi, tüm nba'de bu sezon en çok galibiyet alan takım. sezona iyi başlamamışlardı ancak ilk 4-5 maçın ardından yakaladıkları serilerle mükemmel bir performans sergilediler. geçen yıl bubble'da son topta saçma sapan bir şekilde ilk turda 4-3 nuggets'a elendikten sonra takım o gün bu duruma çok reaksiyon vermişti. onun bir geri dönüşünün olduğunu düşünüyorum bu formun. elbette takımın evrildiği üçlük makinesi oyun tarzının da büyük etkisi var. rudy gobert savunmada da hücumda da mükemmel bir duvar vazifesi yapıyor, bütün sezon da hiç sakatlık/covid yaşamadılar. şuan mitchell sakat, onun nasıl döneceği bu müthiş sezonun nasıl devam edeceğinde belirleyici olacak.

    golden state’in memphis’i geçeceğini düşünüyordum ancak memphis çok iyi bir enerji koyuyor sahaya. dün uzatmalarda curry’i saf dışı bıraktılar.
    takımın genç çekirdeği beraber, yine fena olmayan bir sezon geçirdi. jj jackson sezon sonunda da olsa yetişti, playoff oynamak onlar için mükemmel bir tecrübe olur, kadro olarak da golden state'e göre çok iyiler ancak curry ile başa çıkabileceklerini düşünmüyorum. olur da geçerlerse dahi utah'a karşı epeyce koşturacaklarını ancak mitchell dönmese dahi süpürüleceklerini düşünüyorum. morant, brooks, anderson, tillman, valenciunas ve jjj düşünürken bile insanı yoran bir rotasyon aslında. belki mitchell’ın oynamadığı bir maçta 1 maç çalabilirler diye düşünmedim değil dün izledikten sonra. yine de böyle kalalım.

    phoenix suns - lakers: 1-4

    suns geçen yıl bubble'da oynanan 8 normal sezon maçını da kazandı, oraya diğer takımların maçlarını tamamlaması için bir nevi misafir gibi gelmiş olmalarına rağmen üstelik, buna rağmen pandemi öncesi dereceleri, bubble'da bir de playoff oynamalarına engel oldu. bu normal sezonu çok iyi oynadılar, sahada chris paul adlı oyuncu-koça sahipler, devin booker'dan dahi önce geldi ismi aklıma bunları yazarken. takımın kadrosu playoff'a çok müsait, savunmada da hiç fena sayılmazlar ancak lakers'la ilk turda oynayacak olma şanssızlığı onlara kaldı.

    lakers tüm sezonu tamamen rölantide geçti. mevcut kadro geçen yıl şampiyonluk kazanan kadronun dahi üstünde. lebron ve davis'in sağlıklı olduğu sezon başında öne fırladılar, ancak davis neredeyse tüm sezonu sakat geçirdi, lebron da son iki aydır oynamıyor, bu sebeple 7.bitirip play-in oynamak zorunda kaldılar. lebron “play-in i ortaya çıkaran kimse kovulmalı” diye açıklama yaptı. golden state’i kılpayı geçip 7.sıradan playoffa girdiler.

    lakersla ilgili çok söze gerek yok, tamamen lebron ve davis’in formuna bağlı gelişecek her şey. lebron sezonu fazlasıyla dinlenmiş bitirdi, takım ona uyar ve ritim bulursa bu önlerindeki iki turu geçmeye yetecektir diye düşünüyorum, lebron terazide son yirmi yıldır çok ağır basıyor. o noktadan sonra da bir başka fark yaratıcı unsur daha gerekecek geçen sezonki gibi, o da davis.

    suns normal sezonu çok iyi bitirmedi ama bunun sebebi playoffa dinlenmiş ve sağlıklı girmek niyetiydi. onların tek avantajı lebron ve davis’in sakatlıktan dönüyor olması, lakers ı hazırlıksız yakalayabilecekler mi esas soru bu. ben iki sezondur süper bi savunma takımı olan lakers ın yan parçalarının buna engel olmaya yetecek kadar birlikte oynama alışkanlığı edindiğini düşünüyorum. hücumda onlara lebron ve davis de katılacak, normal sezonun aksine. suns’ın oyunu domine etmesi, booker ın ritim bulmasına engel olacaklarını düşünüyorum. takım tıkandığında paul ün dümene geçmesi takımı çok yavaşlatıyor, lakers sürekli tempo arayışı olan bir takım zaten değil, bu da lakers ın avantajına olur. takımın diğer yıldızı ayton’ın pota altında yıpranacağını ve sineceğini düşünüyorum, fiziki görüntüsünden uzak bir hırçınlık düzeyi var. lebron’un serinin hemen başında işleri ciddiye alıp ilk iki maçta seriyi çözdüğünü görebiliriz.

    la clippers-dallas: 4-1

    clippers geçtiğimiz sezon playoffta sergilediği lakayt tavrın bedelini, nuggets’a batı yarı finallerinde 3-1 öne geçip elenerek ödemişti. bu kez daha derli toplu giriyorlar play-off’lara, kawhi-george ikilisinin ikinci sezonu. lakers ın 7.sıradan playoffa gireceği öngörüsüyle ligin son maçlarında kasten kaybedip lakers’tan batı finaline kadar kaçtılar adeta. lakersla erken oynamak mı daha iyiydi, yoksa onlar suns ve nuggetsla boğuşup yıprandıktan sonra mı, bunu sonra göreceğiz.

    dallas, geçen sezon 7.sıradan katıldığı playoffa bu yıl 5.sıradan giriyor. öte yandan takım savunması tüm sezon oturtulamadı. richardson-curry takası takıma beklenen katkıyı getirmedi, uzun rotasyonundaki sakatlıklar hiç bitmedi, porzingis facia durumda.

    geçen sezon da iki takım ilk turda karşılaşmış, porzingis-doncic ikilisi zor anlar yaşatmıştı clippers’a. kawhi ağırlık koyunca dallas’ın nefesi yetmemişti. bu sezon ise dallas’ın bu kolej takımı havası yok, porzingis katkısından çok belki de zarar veriyor, öne çıkan yan parça katkısı yok, doncic’e ikili oyunlarda yardım edecek uzun yokluğunda takımın süperstar oyuncusu fiziksel ve mental olarak çok yoruldu.

    george geçen sene playoffta alay konusu oldu, kawhi her ne kadar mütevazı bir adam olsa da geçen sezona “ligin en iyi oyuncusu mu” sorularıyla başlamışken şuan diğer süperstarlar nba gündeminde. kendini tekrar göstermek isteyecektir. clippers’tan sağlam başlangıç izleriz, doncic sempatimden dolayı 1 maçı buraya yazdım doğrusu. doncic bence şimdiden büyük oyuncu ama 1 maçın dahi iyimser olduğunu düşünüyorum.

    denver - portland: 4-2

    denver müthiş bir sezon oynadı. jokic normal sezon mvp ödülünü alacak muhtemelen. aaron gordon cuk oturdu takıma. üst üste galibiyetlerle ve clippersın da geri çekilmesiyle batıda üçüncü bitirdiler.

    takımın kısa rotasyonu biraz sıkıntılı durumda öte yandan. jamal murray sezonu kapatınca geçen sezon batı finali oynayan takım biraz beklentilerini düşürdü malesef. will barton uzun süredir sakat, ama bu seriye yetişecek sanıyorum. campazzo sihirbaz gibi bir şey ama bu seviyede nasıl reaksiyon verecek bilemiyorum. jokic sezon boyu çok fazla dakika aldı, bunun bir zararı olmaz umuyorum.

    takımın playoffa girerken pozitif tarafa ise aaron gordon ve porter jr ı yazabiliriz. takımın skor yükünü murray’nin yokluğunda güzel çektiler jokic ile birlikte. forvet oyuncuların play-off’larda önemi birkaç kat daha artıyorken bu da nuggets ın avantaj hanesine iki artı daha demek. uzun rotasyonunda mcgee takviyesiyle beraber jamychal green in varlığı, alacakları 15-20şer dakika playoff için çok önemli.

    portland sezona mükemmel başlayan mccolum’dan yoksun oynadı uzun süre, takımda biri iyileşirken birisi sakatlandı, covidden de çektiler. lillard bir ara çıldırdı ve alınan sonuçlar takımı belli bir seviyeye taşıdıktan sonra facia savunmalarına rağmen 6.sırayı almayı başardılar. nurkic iyileşti ama normal halinden çok uzak, alternatifi fetö kanter ise savunma sertliğine sahip değil.

    lillard-mccolum ikilisini konuşmaya gerek yok. diğer artıları ise çok iyi kanat oyuncularına sahip olmaları. carmelo “son bir şarkı daha” modunda oynuyor son 2 sezondur. powell ve covington ikilisi de en iyi kanat ikililerinden biri denebilir tüm ligde. takımın eksisi ise bu parçalara rağmen savunma yapamıyor oluşu. kısa rotasyonundan savunma katkısı malesef alamıyorlar. tempolu oynayan bir takım, durağan oyunda zorlanıyorlar. karşılıklı tempo yapıldığında ise savunmada kanatlar veya kısalar aksadığında arkada kaleci yok.

    seride jokic tempoyu dikte edecek oyun kurucu olarak. nuggets ın onu durduracak parçası malesef yok. blazers ise kısalarıyla avantaj penceresi açıp bir veya iki maçta skoru koparıp gidebilirse maç alabilir diye düşünüyorum, kendi evlerinde yapmalarını bekliyorum bunu da, lillard büyük bir rekabetçi, mccolum da ona eşlik ederek üçlük yağdırmaya bayılıyor günlerinde olduklarında.

    öte yandan jokic bütün sene yanındaki herkesi oynattı, kariyeri aşağı yönlenmiş aaron gordon ı havaya soktu, porter jr nasıl bir fiziksel avantajı olduğunu adeta yeni fark etti. bu seride oyunun gidişatını belirleyecek kudrette bir oyuncu daha var elbette ama lillard barton, morris, rivers üçlüsüyle boğuşurken ona jokic savunmasında yardımcı olacak bir arkadaşı yok takımında. yine de bir veya iki maç çalmalarını mümkün görüyorum, nuggets vurup geçecek kadar mükemmel bir hücuma sahip değil jamal murray yokken.

    bu da bir önceki gibi uzun bir entry oldu ama her sezon bir playoff yorumlama zevkimiz var.

    umarım bol seyircili, sakatlıktan uzak, kora kor bir playoff izleriz. pandemi son 15 aydır gölge düşürüyor nba’e ama umarım ilk maçlardan itibaren üstünden atılır bu ölü toprağı tüm organizasyonun.

    ilerleyen turlarda görüşmek üzere.
87 entry daha
hesabın var mı? giriş yap