78 entry daha
  • sabah ise gelindiginde, dosya cekmecesinde uyuklayan bir fare bulmak.

    bir bucuk yil filan oldu gerci. bir sabah her zamanki gibi gelip yerime oturdum, bilgisayari actim, kalem almak icin ust cekmeceyi cektim... ve bisey gordum orda. tortop olmus hareketsiz duruyordu. kipirdamadi, atlamadi ziplamadi kosmadi kacmadi. tam gordugumun ne oldugu konusunda kendi kendimi ikna ederken ve olu olup olmadigini anlamaya calisirken (tabii bunlar sadece 2-3 bilemedin 4 saniyede oluyor) pis yaratik gozlerini kirpti. ben durumun yavas yavas dank etmesiyle, yine yavas yavas cekmeceyi kapattim ve yanimda oturan is arkadasima "galiba cekmecemde bir fare var" dedim.

    adamcagiz da inanmadi tabi, beraber yavasca yine actik ust cekmeceyi. yoktu. pis mis ama zeki hayvan, kacmis hemen tabi. ama benim de zeka konusunda ondan asagi kalir yanim yoktu. hemen bi alt cekmeceyi actim, kemirilmis kagitlari gordum, ama orda da yoktu. en alttaki derin cekmecede kitaplarin arasinda yakaladim kendisini. hemen kapattik cekmeceyi. bu arada ofisteki butun kubiklerin ustunden yaklasik 25 kafa, kalkmis bana bakiyolardi. gergin bir gulumseme ile "ee.. fare.." dedim.. gulusmeye basladi insanlar.. sonra temizlikciler geldi. butun cekmeceyi surukleyerek disari cikardilar. bikac dakka sonra yanlarina gittigimde "yakaladik, attik" dediler. cekmeceler temizlenirken, onceki gun, acik bufe modeli cekmecemde biraktigim acik biskuvi paketinin temizlendigini ve elmanin da kemirildigini gorduk. pis hayvan ne varsa yemis. doymamis alt cekmecedeki bir takim onemli kagitlari ve en alt cekmecedeki plastik spiralli kitaplarin da koselerini ve spirallerini yemis. o kadar seyi ben de yesem, ben de sabahina kipirdayip bi yere kacamam herhalde. butun bunun ustune bi de sicmis cekmeceye tabi.. hem obur hem terbiyesiz. pis demis miydim?

    cekmeceler temizlendikten ve ortalik toparlandiktan sonra bu olayi anlatan bi mail attim arkadaslara. en guzel cevap, mudurden geldi:

    "sevgili rumpelteazer, biz bir bilisim sirketinde herkesin bir bilgisayari ve bir faresi olmasinin bir gereklilik oldugunu dusunuyoruz, seninkiyle ilgili seni bu kadar sasirtan seyin ne oldugunu anlamadik.. sevgiler, mudur."
866 entry daha
hesabın var mı? giriş yap