87 entry daha
  • geçen sene düşük faiz furyası zamanında ev satın almak amacıyla baya bi emlakçı gezmiştim.

    açıkçası emlakçıya komisyon vermem diye de bir önyargım yoktu. sonuçta kriterlerime uygun bir ev bulmamda yardımcı olacak, bana evle ilgili doğru bilgileri sunacak ve zaman kazandıracaktı…

    peki öyle mi oldu? hayır elbette, verdikleri bilgilerin nerdeyse tümü yalan dolandı. ev kat irtifaklı olmasına rağmen kat mülkiyetli derler, odaların boyutlarını bilmezler, bir mezura alıp ölçmeye zahmet etmezler bile, evin metrekaresini üzerine en az 10 metrekare koyarak söylerler, binanın yaşını ikiye bölüp söylerler, güncel faiz kampanyasının şartlarını bilmezler, hemen kapora almak için baskı kurmaya çalışırlar…

    geçen yaz konut kredisini 0,64 faiz oranından kullanabilmek için direk ilk sahibinden olması, el değiştirmemesi şartı vardı. el değiştirmiş daireleri daha içinde kimse oturmadı diye 0,64 faiz oranından kredi kullanabilirsiniz diye satmaya çalışıyorlardı. neyseki bir bankacı arkadaşım bu konuda uyarmıştı beni. pek çok kişi işin doğrusunu banka şubesine gittiğinde öğrenmişti.

    bunlar genel olarak karşılaştığım, gördüğüm sorunlardı. detaylara insem liste bitmez.

    düzgün yaptıkları tek şey ise evin kapısını açıp bir 10 dakika eve bakmanızı sağlamaları. bunun karşılığında ise ödediğiniz yüzbinlerce liranın yüzde ikisini istemeleri saçmalık.

    neyse ki şansıma sahibinden bir eve denk gelip aldım. bu başlık altında bazı emlakçıların yazdığı gibi 10-15 bin daha pahalıya almış olabilirim. açıkçası umrumda değil, sırf evin kapısını açıp içini görmeme izin verdi diye bu parayı emlakçıya vereceğime eve veririm.
165 entry daha
hesabın var mı? giriş yap