136 entry daha
  • bir delta varyantı hastası olarak bendeki gelişimi şöyle oldu:

    burun akıntısı, hapşırma ve halsizlik olarak başladı. bu sürede ilk gün ve dördüncü gün olmak üzere iki test yaptırdım. ikisi de negatif geldi.

    dördüncü güne doğru burun akıntısı azalmıştı. hapşırma da kalmamıştı. ama halsizlik devam ediyordu. bu aşamada nezle olduğumu ve geçtiğini düşündüm.

    sonrasında (ilk semptom olan burun akıntısı sonrasında 6. gün) boğazımda bir tahriş hissettim. ertesi gün ateşim çıktı ve 38 üstünü gördüm. bu aşamada yapılan test pozitif geldi.

    4-5 gün boyunca ateş devam etti. ilk iki gün 38 derece üstündeydi. parol kullanmama rağmen inatçı ateş devam etti. sonraki günlerde 37-38 arasında devam etti ve asla 37 altına inmedi. bu zamanda koku da gitti.

    2 gün 38 üstü, 2 gün 37-38 arası olan ateş dördüncü günün sonunda 37 altına indi. tabii bu arada ciddi öksürme nöbetleri de yaşamaya başladım.

    velhasıl ilk semptomdan sonra 7. günde pozitif çıktım. 14 gün karantinada kaldım. karantina sonuna doğru öksürük de gitti.

    bu sırada benimle teması olan bir saatten fazla benimle aynı ortamda bulunan herkese virüs bulaştı. inanılmaz bulaşıcı. toplamda 9 kişiyle temasım oldu, 7 kişiye virüs bulaştı.

    bu 7 kişiden ikisi ben ve onlar maske kullanmasına rağmen enfekte oldular. yine iki kişi de çift doz aşıya rağmen enfekte oldular ama oldukça hafif geçirdiler.

    ilginç olan durumsa benim gibi virüs bulaşan diğer kişilerden de ilk günlerde pcr testi yapanlar negatif sonuç aldılar. burun akıntısı ve hapşırma olarak başlayan süreçte 3-4. günden sonra sanırım pcr testi pozitif durumu yakalayabiliyor.

    herhangi bir kronik rahatsızlığı olmayan genç biri olarak ben orta şiddette (yer yer cidden sıkıntı verdi özellikle 38 üstü ateş olduğu dönemler) geçirdim.

    iki doz aşısı olan (50 yaş üstü ve birisi kronik hasta) kişiler hafif geçirdi. onlarda öksürük ve halsizlik dışında bir semptom olmadı ki bunlar da iki gün sürdü.

    benim yaşıtlarım arasında 22-30 yaş arasında yani virüsü kapan 4 kişi ise hafif geçirmelerine rağmen şiddetli halsizlik, bir iki gün süren yüksek ateş ile semptom gösterdiler.

    kısacası burun akıntısı, halsizlik ve hapşırma ile başlayan çok sinsi bir varyant. gençlerde oldukça etkili. benim diğer yaşıtlarıma göre ağır geçirme sebebim belki de 2020 ocak ayında korona olduğum içindi.

    ama bulaşma oranı cidden inanılmaz. benim dışımda bir arkadaşım iş yerinde neredeyse bütün ofisine bir diğeri ise gittiği kursta o gün gelen on kişiden altısına bulaştırdı.

    not: virüsü kaptığımda aşıya sahip değildim.
132 entry daha
hesabın var mı? giriş yap