9 entry daha
  • öncelikle bu insanlar mülteci değil, sığınmacıdan dahi alt statüde olan düzensiz göçmenler. yani ülkeye yasa dışı yollarla girmiş insanlar. akp'nin bu insanların ülkeye yasa dışı yollarla girmesine göz yummasında bir kaç sebep olduğunu düşünüyoum.
    1. avrupa'ya karşı bir koz, bir tehdit unsuru olarak kullanmak için
    2. avrupa, birleşmiş milletler gibi kuruluşlardan maddi yardım almak için
    3. yeni bir alt sınıf oluşturarak ekonomik sebeplerle homurdanan fakir ve orta direk türkiye vatandaşına "beterin beteri var, halimize şükür" dedirtmek. isyan eşiğini yukarı çekerek bir miktar daha iktidarda kalacak zaman kazanmak.
    4. ucuz (ve kayıtsız) iş gücü ile üretimi canlandırmak. gerçi bu benim fikrim değil, çok katıldığım bir madde değil. üretim canlı mı cansız mı, üretim konusunda bir problem var mı, bunun göstergesi nedir bilemiyorum. üretim konusunda değilse bile üretilen şeyin alıcı bulması konusunda sıkıntı olabilir hem iç pazarda hem de dış pazarda. bunun da çözümü daha da ucuz üretim midir onu da bilmiyorum.

    bunlar ilk bakışta görülebilen, daha gerçekçi çıkarımlar. bir de komple teorilerime gelelim. her ne kadar bu kişilere türkiye vatandaşlığı verileceğini düşünmesem de -ki suriyelilere de verilmedi diye biliyorum- bu kişilerin demografik olarak en büyük azınlık olan kürt vatandaşların etkisini azatlmak adına ülkeye alınmış olma ihtimalleri var. en kalabalık azınlık tekelini kürtlere bırakmak demek iktidar olmak için kürtlerin rızasını almak demek. bu ölçekte bir güç vermek artık iktidarın hoşuna gitmeyen bir durum olduğundan, akp'nin yeni bir azınlık sınıf yaratıp kürtlerin elinden bu gücü almak istediği ihtimali geliyor aklıma. bu düzensiz göçmenlerin nüfusu kürt nüfusunun yarısını geçti. bu hızda giderse kürt nüfusunu geçmesi çok uzun sürmez. tekrar edeyim, oy verebileceklerini sanmıyorum ama göçmenler ile bir şekilde kürt etkisini azaltacağını düşünüyor akp.
173 entry daha
hesabın var mı? giriş yap