1843 entry daha
  • sporcularımızın 6 ağustos programı

    geldik fazladan 1 sene beklediğimiz olimpiyatların son 3 gününe. bugün 4 dalda sporcularımız mücadele edecek.

    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    karate

    öncelikle karatede günün programı, işleyişi ve madalya yolundaki eleme kurallarını bilmeyenler için şunu (bkz: #126535702) bırakalım.

    ali sofuoğlu: katada bizi temsil edecek olan son dünya üçüncüsü ve son avrupa şampiyonu, dünya sıralamasının 3 numarası sporcumuz. premier ligde katada hem bireysel hem de takımda birincilikleri bulunan sporcumuz b grubunda yer alıyor. ilk katasını tsi 04:24'te başlayan seansta çizecek grubunda 6 sporcu bulunan sporcumuz 5nci sırada katasını çizecek. ikinci katasını ise tsi 05:08'de başlayan seansta çizecek ilk 3'e kalması durumunda ise sıralama turundaki katasını ise tsi: 05:45'te çizecek. rakiplerimizi incelersek

    - italyan mattia busato: grubumuzda ilk sırada katasını çizecek olan sporcu dünya sıralamasında 6ncı sırada olan sporcu son dünya şampiyonasında ali'yle beraber üçüncü olmuştu. ali'nin defalarca kez karşılaşıp bir çok kez üstünde dereceler aldığı bir sporcu.

    - mülteci takımı'ndan suriyeli wael shueb: mülteci kontenjanından gelen ve bu sebeple grubu 6 sporcu yapan sporcu dünya sıralamasında bile gösterilmeyen bu sporcunun iyi bir derece alacağını düşünmüyorum. en iyi derecesi son dünya şampiyonasında 65ncilik.

    - venezuelalı antonio díaz: 2 defa dünya şampiyonu olan 41 yaşındaki tecribeli sporcu en son şampiyonluğunu 2012 yılında almıştı. son dünya şampiyonasında ali'yle bronz madalya mücadelesinde karşılaşmış ve 5-0 kaybetmişti. dünya sıralamasının 5 numarasında bulunan sporcu tehlikeli bir rakip.

    - tayvanlı wang yi-ta: en son 2019 dünya plaj oyunlarında gümüş madalya alan sporcu. son dünya şampiyonasında 35nci olmuştu. dünya sıralamasının 24 numarasında bulunan sporcunun pek iyi bir kata çizmesi beklenmiyor.

    - japon ryo kiyuna: son 3 dünya şampiyonasında altın madalya alan ve dünya sıralamasının 2 numarası japon sporcu grubun favorisi. japonların birinci günde sıfır çekmesi iyi mi etkiler kötü mü etkiler göreceğiz. en güçlü rakibimiz ve grup birinciliğindeki en büyük engel bu sporcu. grubumuzu birinci bitiremezsek altın umudu kalmıyor. 2nci ve 3ncü olursak bronz madalya mücadelesi vereceğiz.

    edit: ali ilk katasında unsu katasını çizen sporcumuz 27.00 puan aldı. ikinci katasında gojushiho dai katasını çizdi ve 27.28 puan aldı ve 27.14 puan ortalamasıyla 2nci olarak sıralama turuna kaldı.

    edit 2: sıralama turunda kanku sho katasını çizen ali 27.32 puan aldı ve 2nci oldu bronz madalya mücadelesi vereceğiz. rakip güney koreli heejun park dünya sıralamasının 19 numarasında bulunan sporcu son dünya şampiyonasında 65nci oldu. karşılaşma tsi: 13:40'ta.

    edit 3: tebrikler aliii aynı sıralarda hem taha hem de kendisi bronzu aldılar gözümüz bir karatede bir güreşteydi. ali rakibinden net bir şekilde iyi bir kata çizdi ve 27.26-26.14'lük sonuçla bronzu kaptı tebrikler aliii.

    ********************************************************

    merve çoban: 61 kg'da mücadele edecek olan sporcumuz dünya sıralamasının 4ncü sırasında bulunmaktadır. son dünya şampiyonasında bronz madalya mücadelesini kaybederek 5nci olan merve'nin premier ligde birçok birinciliği bulunmaktadır. a grubunda mücadele edecek mervenin maçları tsi 06:28'de başlayacak. ilk maçına 2nci sırada çıkacak olan merve grubunda ilk ikiye girmeye çalışacak.

    - japon mayumi someya: dünya sıralamasının 10 numarasında bulunan rakibimizin premierligdeki 3ncülüklerden başka dişe dokunur bir başarısı bulunmamaktadır. japonların ilk seansta başarısız olması nasıl etkiler bilinmez ama merve normal şartlarda teknik olarak üstün bu sporcudan. serap'ın sıfır çektiği düşünülürse hiç bir rakip kolay olarak görülmemeli.

    - venezuelalı claudymar garcés: dünya sıralamasının 49 numarası olan venezuelalı sporcu son dünya şampiyonasında 21nci olmuştu. dünya elemelerinden 3ncü olarak katılan sporcu merve'nin klasman olarak çok altında biri. merve'nin kazanması gereken maç seansın 9ncu maçı.

    - fransız leïla heurtault: son avrupa 3ncüsü ve dünya sıralamasının 5 numarası sporcu merve'nin tehlikeli rakiplerinden ilk iki maçta sürpriz olmaz ve merve kazanırsa bu moralle yenebilir diye düşünüyorum. normalde teknik olarak üstün olan merve, olimpiyatlarda artık alışık olduğumuz mental problem yaşamazsa alır maçı. fransız sporcu ile olan maç seansın 14ncü maçı. dünya olimpiyat elemelerinde 5nci olup gelemeyen sporcu federasyonun hiçbir sporcuya özel davet göndermemesi sonucu dünya sıralamasındaki yeri dolayısıyla kota almıştı.

    - çinli yin xiaoyan: son dünya ikincisi ve dünya sıralamasının 2 numarası sporcu grubumuzdaki en güçlü rakip. dünya sıralaması kontenjanından kota alan sporcuyla merve inşallah yarı finali garantilemiş olarak çıkar ve belki de final provasını yapar. çinli sporcu ile maç seansın 18nci maçı.

    edit: merve ilk maçını 4-0 kazandı grubunda 2nci sırada.

    edit 2: merve sürprize izin vermiyor ve 6-2 ikinci maçını da kazanıyor ve grubunda liderliğe yükseliyor.

    edit 3: merve heyecanına yenildi 2-0 kaybetti maçı ve yarı finali zora sokuyor. trt spikerinin dediğine göre ikili averaj var ve yarı finali garantiledik dedi.

    edit 4: merve kendini yormadan mücadele etti 2-2 biten maçta ilk puan avantajı çinlide olduğundan kaybetti ama yarı finale yükseldi. rakibi bekliyoruz.

    edit 5: rakip sırp jovana prekovic dünyanın sıralamasının 3 numarası ve son dünya şampiyonu. grupta tüm maçlarını kazandı. son dünya şampiyonasında merve yarı finalde karşılaşmış ve kaybetmişti. maç tsi 14:05'te.

    edit 3: merve yine sırp rakibine kaybetti ve bronz madalyayı aldı. tebrikler.
    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    güreş

    taha akgül: dün hepimize hayal kırıklığı yaşatan sporcumuzun bugün telafi etme günü. rakibinin finale kalmasıyla repesaj maçına çıkacak olan güreşçimizin kağıt üstünde bronzu havada karada alması lazım. ama dünkü olay tekrar etmez diyemiyoruz maalesef. repesajdaki rakip kırgız aiaal lazarev. repesaj maçı tsi 05:07'de kırgız sporcuyu yenmesi halinde tsi 14:10'da moğol mönkhtöriin lkhagvagerel ile bronz madalyası maçına çıkacak.

    edit: taha repesaj maçını 4-0 kazandı. bronz madalya mücadelesine çıkacak.

    edit 2: aynı anda bir çok maça bölündüğümüz sırada hem taha hem ali aynı sıralarda bronz madalyayı aldılar. taha rakibini 4-0 yendi ve eli boş dönmedi. tebrikler taha.

    süleyman karadeniz: 97 kg'da mücadele edecek olan son erkek güreşçimiz, son dünya şampiyonasında 8nci, son avrupa şampiyonasında ise ikinci olmuştu. tsi 06:05'te mindere çıkacak olan güreşçimizin ilk rakibi son olimpiyat üçüncüsü özbek magomed ibrahimov. zorlu bir rakip ile karşılaşacak olan güreşçimizin işi zor. bu olimpiyatlardaki diğer güreşçilerimiz gibi bir performans seergilerse bunda değilse bile diğerinde takılacaktır diye beklemekteyim. zor ama geçmesi halinde muhtemel rakip 3 numaralı seri başı kazak alisher yergali. tsi 06:47.

    edit: süleyman özbek rakibini 3-3'lük skorla geçti. skor avantajı kendisinde olan süleyman maçı kazandı.

    edit 2: heyyyt be kazak rakibini başa baş geçen mücadelede hiç geriye düşmedi ve 8-7 kazandı. rakip maalesef son olimpiyat şampiyonu amerikalı kyle frederick snyder. maç tsi: 12:45'te.

    edit 3: güreşte amariga'nın oyununa geldik süleymen amerika'nın elediği 4ncü güreşçimiz oluyor. 5-0. süleyman yarın bronz maçına çıkacak.

    evin demirhan: 50 kg'da mücadele edecek olan sporcumuzun 2017 dünya üçüncülüğü bulunmaktadır. son dünya şampiyonasında 7nci olan güreşçimiz ilk maçına tsi 06:12'de rakibimiz amerikalı sarah hildebrant. ilk turda zor bir kura çekti evin. bu olimpiyatlarda amerikalılara şansımız tutmadı önce yasemin, sonra taha gibi iki kuvvetli güreşçimiz yenildi. evin'in de yenmesi çok zor.

    edit: evin beklendiğinden daha kötü bir performans sergiledi ve 11-0 kaybetti.

    edit 2: amerikalı güreşçi finale çıkamadı ve evin elendi.

    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    atletizm

    20 km yürüyüş

    tsi 10:30'da başlayacak yarışta favori sporcumuz bulunmamaktadır. ilk 10'a girebilirlerse başarılı sayılabilir.

    - evin demir: gençler avrupa ikincisi olan evin'in bu senenin ve kariyerinin en iyi derecesi 1:32:14. dünya sıralamasında 54ncü durumda bulunan genç atletimiz için iyi bir deneyim olmasını umut ediyoruz.

    - ayşe tekdal: son balkan şampiyonu sporcumuzun bu sezonki en iyi derecesi aynı zamanda kariyer en iyisi 1:29:47. dünya sıralamasında 27nci olan 21 yaşındaki sporcumuzun iyi bir dereceyle dönmesi bekleniyor.

    - meryem bekmez: 2020 balkan şampiyonu türkiye rekortmeni atletimizin bu sezonki en iyi derecesi balkan şampiyonasında kırdığı türkiye rekoru olan 1:28:48. sporcumuzun iyi bir derece alması beklemiyor.

    edit: 6ncı km geçildi. meryem 17nci, ayşe 39ncu, evin 51nci sırada.

    edit 2: 8nci km'de meryem 28nci, ayşe 40ncı, evin ise 47nci sırada.

    edit 3: 10ncu km'de meryem 28nci, ayşe 41nci, evin ise 46ncı sırada.

    edit 4: 12nci km'de meryem 26ncı, ayşe 39ncu, evin ise 41nci sırada.

    edit 5: 14ncü km'de meryem 22nci, ayşe 36ncı, evin ise 40ncı sırada.

    edit 6: 16ncı km'de meryem 22nci, ayşe 37nci, evin ise 41nci sırada.

    edit 7: 18nci km'de meryem 21nci , ayşe 38nci evin ise 40ncı sırada.

    edit 8: yarışı meryem 22nci , ayşe 39ncu evin ise 41nci sırada bitirdi. dereceleri meryem 1:35:08, ayşe 1:38:40, evin 1:39:55.

    ***********************************

    cirit atma

    - eda tuğsuz: 67.21 ile türkiye rekorunun sahibi atletimiz tsi 14:50'de yarışacak. 62.31 ile sezonun en iyi atışını yaparak kaldığı finallerde madalya alması zor görünüyor. en azından ilk 8'e girmesi beklenen sporcumuzun kariyer en iyisi ise 67.21 m. dünya sıralamasında 27nci durumda olan atletimiz 3ncü sırada atışlarını yapacak.

    rakiplerimiz:

    çinli liu shiying (3) pb: 67.98 sb: 67.55 el: 61.95 m - son dünya ikincisi
    alman christin hussong (2) pb - sb: 69.19 el: 61.68 m - 2018 avrupa şampiyonu
    avustralyalı mackenzie little(30) pb - sb: 62.37 el: 62.37 m
    polonyalı maria andrejczyk(6) pb - sb: 71.40 el: 65.24 m
    avustralyalı kathryn mitchell(23) pb: 68.92 sb: 63.50 el: 61.85 m
    japon haruka kitaguchi (20) pb: 66.00 sb: 62.06 el: 62.06 m
    amerikalı maggie malone(12) pb - sb: 67.40 el: 63.07m
    avustralyalı kelsey-lee barber(1) pb: 67.70 sb: 62.59 el: 62.59 m
    litvanyalı liveta jasiunaite (15) pb: 63.98 sb: 62.73 el: 61.96 m
    letonyalı madara palameika (21) pb: 66.18 sb: 60.94 el: 60.94 m
    çinli lü huihui (5) pb: 67.29 sb: 64.56 el: 61.99 m

    edit: eda ilk hakkında 55 civarı atış yapınca bilerek faul yaptı.
    edit 2: eda ikinci hakkında da yine aynı şekilde faul yaptı.
    edit 3: heyyt 62.13 m attı ve 5nci sırada. muhtemelen ilk 8'e girecek ve 3 atış hakkı daha elde edecek.
    edit 4: 4ncü hakkında 62.17 m attı ve 5nci sıradaki yerini korudu.
    edit 5: 5nci hakkında bu sezonki en iyi atışını yaptı 63.35m attı ve 5nciliği korudu. helal olsun çok helal olsun.
    edit 6: helal olsun helal olsun helal olsun. 64.00 m attı ve 4ncü oldu. 4 cm ile madalya kaçtı ama olsun. çok büyük başarı. neyse avustralyalı derecesini geliştirdi de rahatladık fark 56 cm'e çıktı.

    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    modern pentatlon

    ilke özyüksel: yarışların ikinci gününde ilke tsi 08:48'de 200 m serbestte 2nci seride yüzecek ardından 09:45'te eskrimde bonus rauntları var. daha sonra tsi 11:15'te ise binicilik müsabakası olan ilke daha sonra madalya sahiplerinin belli olacağı ve modern pentatlon denilince herkesin aklına gelen "laser run" diye adlandırılan koşu ve atıcılık müsabakası var.

    ilk günün sonunda 184 puanla 28nci durumda bulunan ilke bakalım sıralamada ne kadar yukarı çıkabilecek.

    edit: ilke yüzmede serisinde sonuncu oldu 2:15.89'luk derecesiyle 279 puan aldı.

    edit 2: ilke eskrimde 1 bonus puan alabildi toplamda 185 puan almış oldu eskrimden. genel toplamda ise 464 puanla 28nci sırada.

    edit 3: ilke binicilikte 8nci sırada performansını sergiledi 293 puan aldı ve şimdilik 4ncü sırada. binicilik yarışları bitti. ilke binicilikte 5nci genel sıralamada ise 757 puanla 17nci sırada.

    edit 4: ilke'den tarihi başarı 11:47.64'lük derecesiyle laser runda 3ncü oldu ve 596 puan aldı toplamda 1350 puanla olimpiyat 5ncisi oldu. eskrim ve yüzmede biraz daha iyi puanlar alsa madalya boynundaydı. tebrikler ilke süper bir başarı.
313 entry daha
hesabın var mı? giriş yap