770 entry daha
  • - bunu savunanlarin bir cogu ayni zamanda humanisttir .

    ( adam bir katil , gazinoda hem de hakim öldürmüş )

    - bunu savunanlarin bir cogu feministtir .

    ( eşi nebahat cehreyi defalarca dovmesi , kafasindaki bardaga nisan alip ates etmesi , arabayla uzerine surup ezmesi , hatta sozlukte şoyle bi sey var (bkz: yılmaz güney'in kadın vajinasına yılan sokması) ohaaa yani. )

    - bunu savunanlarin cogu hayvanseverdir.

    ( meshur yol filmindeki ölen atı biliyorsunuzdur sanirim, evet işte o at gercekten acilar icinde ölüyor bugun bi film icin boyle bir sey yapilsa neler olur kim bilir )

    - bunu savunanlar vatansever olduklarini da iddia edebilir .

    ( fransa da firari bulundugu donemde kurdistan in kurulmasiyla ilgili konusmalarini dinlemeniz gerekir. )

    - bunu savunanlar ayni zamanda hak hukuk adalet pesinde olduklarini da iddia edebilir.

    ( israil konsolosunu olduren thko mensubu militanlara yardim ve yataklik yapmistir )

    sinemasina gelince butun olayi yol filminin cannes film festivalinde odul almasidir. ancak bunun sebebi ne sinemasinin sanatinin muhtesemligi ne de baska bir seydir. butun olay o anda turkiye de ozgurlukleri kisitlayan askeri bir rejimin olmasi ve yilmaz guney in de kendisini bu rejimin bir magduru olarak gosterip yurt disinda siyasi siginmaci olarak yasamasi. yoksa yol filmini izlerseniz boyle bir filmin birak cannes da odul falan almasini dunyayi kurtaran adam la falan yarisir derecede kotu bir film oldugunu akli basinda herkes kabul edecektir. butun olay ideolojik saikler sebebiyledir. filme verilen odul de filmin berbat olmasina ragmen halen bir takim cevrelerce unutulmaz dev bir yapit olarak nitelendirilmesi de hepsi ideolojik gerekcelerle olmus bir sey. hatta allah rahmet eylesin tarik akan gibi buyuk bir oyuncunun da boyle sacma sapan bir filmde oynamasi bile ideolojik.

    bugun yilmaz guney in olum yil donumu. yarin sabah basligin alti sozde humanist , hayvansever, feminist ,solcu , vatansever tipler tarafindan doldurulur.

    malesef bu ulkede ideolojik olmayan hic bir sey yok.
1847 entry daha
hesabın var mı? giriş yap