71 entry daha
  • +9 sim racing'e giriş itemi. shifter şart mı? o kadar para verip direksiyon aldıysanız shifter'ı es geçmeyin derim. bu aleti kullanıyorsanız zaten amacınız artık en hızlı tur zamanı değildir zira tüm asistler açık klavye/gamepad ile daha iyi süre yaparsınız. mesele o değil.

    assetto corsa oynuyorum ben. ilk başlarda insanı hayal kırıklığına uğratıyor bu oyun. zira fazlasıyla gerçekçi. sonraları ayarlarını kendiniz bularak ince ince ayarlıyorsunuz ve ferrari f40'ı nordschleife'de öttüre öttüre kullanmaya başlayınca tamam diyorsunuz bu alet parasını hakediyor. debriyaj ve shifter da zaten böyle pornografik arabalar için şart. bu noktaya gelmek için kafadan 1 ay yoğun biçimde alışmak gerekiyor o ayrı. böyle heel'n toe ile blip yaparak vites düşürmek gibi fantezileriniz varsa vites kolu lazım. drift keza, debriyaj tokatlamadan drift yapmak bilemiyorum altan.

    yalnız dedim ya giriş seviye bu alet. evvela dişli sistem var içinde, yani pürüzsüz bir sürüşü yok. tırtırtır ses yapması bir yana o tırtıklı hissiyattan kurtulmak imkansız. kayışlı sistemler veya direct drive denen sistemler çoook pahalı. evet güzel olabilirler ama parası da güzel. o aletlere heves etmeniz için g29 ile simracing işini hatim etmeniz lazım. bu g29 bana yetmiyor demek için baya bir kullanmak şart.

    bunun haricinde direksiyon simidi de pek süper sayılmaz zira çok küçük. ben daha gerçekçi seviyorum böyle momo, sparco, omp falan alcantara ralli/drift direksiyonu istiyorum şahsen. ama tuşlar güzel, fonksiyonel.

    pedallar ne çok iyi ne çok kötü. konumlanışı çok iyi değil zira ben gaz ile freni birbirine yakın seviyorum(blip için). bunda debriyaj ile fren yakın birbirine, gaz biraz ayrı bunlardan. ayrıca fren fazla sert, sanırım eskidi bendeki, zeminde kaymadan freni %100 yaptırmak imkansız o yüzden duvara dayamak zorundayım veya freni daha hassas hale getirmeliyim. velhasıl pedallar çok çok şükela değiller. servet ödemeden başlangıç için alırsınız çok sararsa para da varsa fanatec alırken satarsınız.

    eğer ets2 oynayacaksanız alacağınız alet direkt budur. debriyajı olsun, bin tane tuşu olsun tam işinizi görecektir. assetto corsa gibi simracing işi için de güzel bir başlangıç olur ancak iracing tarzı daha ciddi yarışçılar için bu işin sonu olmamakla beraber g29 yetersiz kalır.
28 entry daha
hesabın var mı? giriş yap