5 entry daha
  • söylenebilecek tek şey allah belanızı versin.

    1.600 kişilik kontenjanı var üniversitenin 2021 yılı için. bu üniversiteye ayrılan bütçe ile yüzlerce köye ilkokul ya da ortaokul yapılabilir, lisesi olmayan taşra ilçelerine liseler yapılabilirdi. bu ülkede üniversite ihtiyacı yok. bu ülkenin uzun zamandır üniversite ihtiyacı yok. bu ülkenin her şehrinin de üniversiteye ihtiyacı yok.

    ucuz popülizm ve hamaset uğruna şehirlere stadyumlar, üniversiteler, kongre binaları yapılıyor. götüne mi sokacak bu halk bu yapıları?

    bugün ali babacan açıkladı ya. ben görevim sırasında yök başkanıyla görüştüm ve bu üniversite kontenjanlarının yüksek olduğunu, bazı alanlarda tek bir mezunun bile istihdam edilemeyeceğini söyledim, diyor. yök başkanının cevabı ne? bizim görevimiz kontenjan yaratmak, bu gençlere iş bulacak olan da sizsiniz. yok ebenin amı.

    devletin görevi her üniversite mezununa istihdam sağlamak falan değil. devletin görevi plan yapmak. 50 tane sosyoloji mezunu veriyorsa bu ülke her yıl, bunun plantasyonunu özel sektör ve kamuda organize etmek. gerek yoksa da ilgili bölümleri kapatmak.

    yazık. anadolu'daki üniversitelere gidip de bok varmış gibi okuyan çocuklara yazık. heyecanlarını, isteklerini, azimlerini köreltiyorlar. bu çocukları resmen diri diri gömüyorlar. avrupa'nın en genç nüfusu ama bir sike derman olamayacak nitelikte nüfusu. ne yapacaksın bu kadar nüfusu amk, malazgirt ovasında cenke mi tutacaksın?
88 entry daha
hesabın var mı? giriş yap