aynı isimde "dune" başlığı da var
518 entry daha
  • benim anlamadığım çok basit bir şey var bu filmi biz sırf ses ve görüntü kalitesi üzerinden mi değerlendiriyoruz yoksa yeni nesil izleyicilerle aramızdaki kuşak farkından anlayış farklılıkları mı var?

    ortada dizayn edilmiş, yıllar önce yazılmış bir evren var ve konusu gereği de epey ilgi çekici. bu mevzuları bırakıp biz imax'te izlenmezse olmaz hacı evde izlenirse anlamazsın moruk üzerinden mi tartışıyoruz filmleri? evde de izlesem, 2d imax kalitesinde de baksam kitaptaki kritik noktaların es geçilmesi gözüme batıyor ve bunu da senaryo açısından büyük eksiklik olarak görüyorum.

    imax'te izlemeyenlerin yorum yapmaması gerekiyormuş allah allah. niye imax'te izleyince salonu kum solucanı mı basıyor ya da arrakis gezegeninde astral seyahate çıkamıyor muyuz evde 144 hz ekranda izleyince?

    hayır yönetmenin zaten önceki başarılarına-ses ve görüntü açısından- laf edecek halimiz yok başarıları ortada fakat bu film şayet ilk 400 küsür sayfayı anlatıyorsa birçok noktayı es geçmiş ve evet bu ses veya görüntüden daha önemli bir mevzudur. blade runner değil dune evreninden bahsediyoruz sonuçta.
1399 entry daha
hesabın var mı? giriş yap