177 entry daha
  • virus masallah kanseri tedavi ettigi gibi amerikanin obezite sorununa da care bulmus, tum zombiler atletik. gerci zombi olmayan will smith de atletik. ben de fena sayilmam; bir senin vucudun armut gibi.

    bu tip filmleri neden ciddiye alamadigimi da anladim nihayet: subplot sayisi, karakter derinligi, sosyopsikolojik acilimlar filan hikaye kardesim; bir yaratik kuduz-benzeri viruse yakalandi diye vahsilesir ama disleri sivrilmez, adrenalini artar ama kafatasi titanyuma donusmez, hadi kas gucu de artsin ama klasik fizik 101 yahu herif moment kavraminin amina koyup will smithi oradan oraya savuruyor, arazi aracini deviriyor ucan kafa atarak. bipedal insanlar 4 ayak ustunde tazi gibi kosmaya, maymun gibi atlamaya basliyorlar. lan boyle bir anatomik degisim icin senin kac ayri geninin kusursuz sirayla mutasyon gecirmesi gerekir biliyor musun ey bilim ozurlu bilim kurgu gencligi? 250. peki fizik kanunlarinin degismesi icin? priceless. yok dur, araya baska entry karisti; 1400. bunu da minority reporttan biliyorum, genetik testlerin yan etkisi gelecegi gormekti.

    amerikancada boyle bir durumda "i dont buy this" denir (cunku adamlarin dini imani para). ben de ikna olmuyorum bu sinirli zombi tiplemesine. illa bireysellikten uzak olacak, tislayacak hirlayacak, dis gosterip pence vuracak, catilari kemirerek evlere girecek, hulk gibi olacak. bence hiyarin teki 100 sene oncesinden boyle bir template bulmus, bir kalip yani, sonra copyright almayi unutmus, bunlar da isitip isitip ayni boku onumuze suruyorlar.

    ayni basmakaliplik esas oglan icin de gecerli. orduda albay, patlayici uzmani, iyi aile babasi, ustune bilim adami, biyolog, shrek fani, vs. kartvizitini beline sarip dolasmasi lazim.

    new york sahneleri guzeldi. cgi yaratiklari kotuydu. cgi hep kotudur zaten. cunku guzelinin cgi oldugu anlasilmiyor, new york manzarasi denilip geciliyor.

    isin anlamadigim tarafi su: bu amerikada dunya kadar guzel malzeme ve yaratici insan var. filmciler hic karismayip kitabi oldugu gibi uyarlasalar yetecek, cunku yazar zaten orjinal birsey yapmis, hakkinda ucbes birsey okudugum kadariyla. "the entire purpose of the title i am legend is that in the book, robert neville actually is the last man on the planet. and he has switched places from our reality of what we perceive as legend, to actually being the legend. as in, vampires are "legendary" to us because they're a myth from fantasy. in the book, robert neville is "legendary" because he is that myth and goes out day after day hunting them."

    ustune bir de bu fikre daha uygun bir "alternatif" son cekmisler, hayirsever vatandaslar linkleri koymus. bence bin kat daha uygun. deniyor ki kardesim, sen "olaylari duzeltemezsin" cunku zaten duzgun goreceli bir kavram. artik yeni duzen boyle, anomali sensin, mit sensin, dunyanin geri kalani icin efsane olan gercekligi tartisilan sensin. ve sen sadece kendi acindan kurtaricisin, kamuoyu icinse katil (kamera duvardaki olu zombi fotograflarina odaklanir). benim ilgimi cekti vallahi. ama bu hiyarlar kuyruguna kadar gelip bir cuval inciri berbat etmisler klasik bir sonla. o el bombasinin bodrum katindaki laboratuvarin en ucundaki odanin cekmecelerinde isi ne? vasat bir filmi bok etmek, isi bu.
244 entry daha
hesabın var mı? giriş yap