178 entry daha
  • çok çok üzüldüm. boktan hukuk sistemi, hatalı sağlık sistemi ve son yıllarda sjw rüzgarı yüzünden sağlıklı insan olmak suç haline geldi, hastalar tarafından öldürülen normal insanların yakınlarından hoşgörü, af hatta özür beklenir oldu. katil 14 yaşından beri psikolojik tedavi görüyormuş, anne avukat, eğitimli bir kadın. baba da eğitimlidir. bilgi saklanması ya da direkt bilinmeme ihtimallerini geçerek söylüyorum, evlenirken soylarındaki genetik geçişli hastalıkları oturup konuşabilir, ayrılmayı, çocuk yapmamayı ya da yapınca her koşulda yanında olmayı seçebilirlerdi. (bkz: #103354547)
    hata buradan başlıyor. konu üreme olunca kimse kendi başını ve toplum sağlığını düşünmeyecek kadar avelleşiyor. anne demiş ki "benimle görüşmüyor", ya kusura bakmayın ama işin içinden benimle görüşmüyor diyerek sıyrılamazsınız. dünyaya getirdiğinize mukayyet olacaksınız. 30 sene bir şizofreni hastasıyla komşuluk yaptım, çok varlıklı bir ailenin oğluydu, kimseye zararı yoktu ama yanında hep ya bir yakını ya da bakıcısı vardı. zararsız diye kimsesiz bırakmadılar. babasının "onu okutmak için emekli olduktan sonra 5 sene daha çalıştım" dediği zavallı evladın suçu neydi? yok öyle "benimle görüşmek istemiyor ya, olsun zenginim bir dairemi tahsis edip harçlığını göndereyim yeter" diyerek işin içinden çıkmak. aile ve bu kadar tehlikeli bir hastayı kamusal alana salan devlet çok suçlu. ne yazık ki çoğunluğun iyiliği için ömür boyu tecrit edilmesini sağlayacak bir ceza alacağını düşünmüyorum, birkaç seneye tekrar aramızda, tekrar başı boş, cebinde samuray kılıcı alacak parayla dolaşmaya başlayacaktır. yalan olmasın, abd'nin neresindeydi bilmiyorum ama bir muhite pedofiliden sabıkalı biri taşınınca komşuluk birimine bilgilendirme yapılıyordu. bu tür vakaların yaşanmaması için başkasının hayatına tehdit oluşturacak kadar akıl hastası, sabıkalı vb. biri yörenize taşınınca devlet tarafından bilgilendirilmek her insanın hakkı.
    ailelerin yaptığı hataların vahim sonuçları için, 2006 yapımı the living and the dead adlı filmi (aynı isimli diziyi değil) bulabilirseniz izlemenizi öneririm.
125 entry daha
hesabın var mı? giriş yap