1 entry daha
  • ahzab suresi 28. ayetten itibaren bir bütünlük içinde olan ve içerisinde bir çok şeyi barındıran ayetler. “madem islam tüm insanlığa inen bir din, neden sadece peygamber hanımları için ayet var?” tarzı soruların cevabını yine ayetler verecektir.

    (ahzab 33/28): “ey nebi! eşlerine de ki: "eğer dünya hayatını ve onun süsünü istiyorsanız gelin size mal-mülk vereyim ve sizi kendimden güzelce ayırayım.”

    (ahzab 33/29): “ama eğer allah'ı, elçisini ve ahiret yurdunu istiyorsanız bilin ki allah, sizden iyi davrananlara büyük bir ödül hazırlamıştır.”

    geldik en önemli yerlerden birine;

    (ahzab 33/30): “nebi’nin hanımları! sizden kim ispatlanabilir bir zina yaparsa zina cezası onun için ikiye katlanır. bu, allah'a kolaydır.

    mezhepler, zina eden evli kadın ve erkeğin recm yani taşlanarak öldürme cezasına çarptırılacağında ittifak etmişlerdir. ölüm cezası ikiye katlanamayacağından bu ayet, recm cezasının olamayacağının açık delillerindendir. nebi eşlerinden biri, bu suçu işlemiş olsaydı ona verilecek ceza, bu suçu işleyen diğer kadınlara verilen 100 kırbaç cezasının iki katı olan 200 kırbaç olurdu.

    neden varmış bu ayetler? allah adına cinayet işleyenler bunu allah adına mı yapıyorlarmış?

    bu ayetler ayrıca nebi-resul farkını ve itaatin resule yani elçiye yani kitaba dolayısıyla mutlak itaatin de sadece allah’a yapıldığını da gayet güzel gösterir. dahası nebimize atılan bir çok iftirayıda siler atar.
hesabın var mı? giriş yap