142 entry daha
  • birincisi, olay iran'da geçiyor.
    ikincisi, denmiş ki "islam'da başı kapamak bir annenin donarak ölmesinden daha evladır. böyle şeyler avrupa'da gerçekleşmez."

    o sırada avrupa>>> görselgörsel
    o avrupa'da gerçekleşmez diyen okusun bunu. sınır güvenliği konusunda insan hakları esnetilebilir diyor.

    neden islam'da öğretilerin temel ihtiyaçları karşılamaktan daha evla olduğunu ve avrupa'da böyle şeylerin olmayacağını zannediyorsunuz? cahilsiniz çünkü.

    bak adam ülkesinden göndereceğini koğuşta bekletiyor. kendi ülkesinin koğuşunda da yapmıyor bunu. başka ülkeden cezaevi kiralıyor. türk milleti ise sadece suriyeliler için 40 milyar dolardan fazla harcadı, harcamaya devam ediyor!

    bu ne yüzsüzlük?! beslediğimiz yetmedi bir de her geleni sıcak koynumuzda mı yatıracağız? bu ülkeyi savaş meydanlarında kuranlar bilmiyor muydu memleketi bırakıp kaçmayı? neden kars'ın ayazında şehit düştüler? biz göç yollarına düşmemeyi neye borçluyuz bunları hiç idrak edemiyor musunuz?

    bunları savunanlar neden fonculardan çıkıyor? çünkü onlar 40 milyar dolardan paylarına düşeni fonlarla yerine koyuyor. bizim gökten fonumuz yağmadığı ve buna tenezzül etmeyeceğimiz için foncularla aynı kaygıları paylaşmıyoruz.

    bu ayazda yola çıkarsan ölürsün. üzücü mü? üzücü. ama üzülmek bunu değiştirmiyor. akılcı olmadan vatan sahibi olamazsınız. ölmemeliydi diyen hemen tüm imkanlarını kullanıp van sınırında merdiveni çıkmakta olan afgan kardeşlerinin yardımına koşsun. şu an bile sınırdan giriyorlar çünkü.

    hukuk mu? alma diyor. en az 1 güvenli ülkeden (iran'dan) geliyorlar çünkü. eskiden ankara çinçin'de bir olay olduğu zaman polis kime bakacağını bilirdi. artık bilmiyor. benim ülkemin asayişi kalmamış be, ne anlatıyorsunuz!

    din mi? önce en yakınındakini koru kolla diyor. ben önce kendi insanımı düşünürüm. ben kendi insanıma yetemiyorum daha. bir de savaşın ortasında çocuk yapanı mı düşüneceğim? milyar dolarlar harcayan biziz, adam hâlâ bize, önce kendi insanımızı düşünelim diyene ırkçı diyor.

    siz bize sınav mısınız?
118 entry daha
hesabın var mı? giriş yap