1276 entry daha
  • seksin dokunduğu konular ilginç oluyor. bazen eğlenmelik araştırıyorum, ne de olsa elimin altında google var. baktım ki dünyadan seks içeren ilginç baya bişeyler bulmuşum ve yer imlerine eklemiştim. şimdi de paylaşayım öyleyse.

    milton diamond isimli bir akademisyen havai kültüründe seksi ve cinsel organları konu alan bir makale yazmış. dediklerine bakılırsa havai'de cinsel organlar kutsal kabul ediliyormuş ve cinsel organlara tapılıyormuş. ayrıca cinsel organların manevi güce sahip olduğuna da inanılıyormuş. havai'de cinselliğin kutsal olduğu bir anlayış var demek ki. bir insan kendi isminin komşusunun penisine verildiğini duysa ne hisseder ben pek bilmek istemem ama havai yerlileri cinsel organlarına isim de takıyormuş.

    cinsel organlar havai kültürü içinde hikayelerde , şarkılarda ve ilahilerde de yer almış. bizim için kani karaca'nın cinsel organ isimlerini ilahi gibi okuması çok garip olabilir ama havai'de handy and pukui , pukui, haertig ve lee gibi bir takım genital ilahiler bazen mecazi bazen de kelimenin tam anlamıyla ve açık bir şekilde kişinin cinsel organlarını anlatıyormuş.

    hawai'den rusya'ya seğirteceğim şimdi. 12 eylül bizim için 80 darbesinin yıldönümü ama rusya'nın ulyanovsk bölgesinde çiftleşme günü. bölgede düşen doğum oranları yüzünden azalan nüfus demografik bir kriz yaratmış. bölge valisi de nüfus artışına katkıda bulunmak için çiftleşme-gebelik günü diye bir gün ilan etmiş. 12 eylül günü her çiftten seks yapmaları isteniyor ki hamile kişi sayısı artsın. o güne özel genel bir tatil var. perdeler kapalı, sokaklar boş. şehirde dolaşırken " rusya'nın bağımsızlık gününde sen de bir vatanseveri doğur" yazan ilanlar var ve bağımsızlık gününde çocuk doğurabilen çiftler güzel bir suv araçla ödüllendiriliyor. bu sayede bağımsızlık günlerinde, diğer günlerin 5 katı ortalamayla doğumlar gerçekleşmeye başlamış. düstur belli; vatanseversen seks yap.

    konu seks olunca kulağa acaip gelen hallerle amel eden memleket sayısı meğer çok fazlaymış. avustralya kırsalında seksten önce birbirini zarflamak da enteresan bir yöntemle oluyormuş meğer. kadın, partnerine kendi koltukaltının kokusunu sindirdiği elma dilimlerini ikram ediyor, erkek bunu kokluyor, beğeniyorsa da koltuk altı kokulu elmayı yiyor. işlem tamam oluyor. az sonra apıç arası ve koltukaltı kokulu bir seks deneyimi yaşanacak demektir. kökleri 19. yüzyıla dayanan bu ritüel eski yaygınlığını yitirse de halâ koltukaltı kokulu elmalar yordamı ile seks öncesi iletişimini sağlayan kadınlar mevcutmuş.

    almanya ile ilgili nasıl bir acaiplik var diye bakınırken karşıma adolf hitler'in başrolünde olduğu bir hikaye çıktı. ikinci dünya savaşı zamanında askerlerin fahişelerle birlikte olması ve frengi gibi cinsel yolla bulaşan hastalıklara yakalanması büyük bir sorun olduğundan adolf hitler askerleri güvenli seks yapıp hastalanmasınlar diye onlar için şişme seks bebekleri yaptırmış. konunun önemini de kendisinin bir ss şefi olan ve şişme bebeklerin ar-ge'sini üstlenen henrich himmler şöyle açıklamış : "sırf hızlı bir macera uğruna askerlerin sağlıklarını riske atmalarını önlemek bizim görevimizdir." şişme bebekler, nazi işgali altındaki jersey'de bulunan st hellier'deki alman kışlasında denenmiş.

    bu arada hollanda ile ilgili bilmediğim bir şey öğrendim. bu ülke, fiziksel engelli vatandaşlara cinsel yakınlık yaşama şansı vermek amacıyla, hükümet eliyle fahişeleri ziyaret etmeleri için aylık bir maaş sağlıyormuş. benim fahişe dediğime bakmayın, onlar seks bakım profesyonelleri diyorlar.

    mesela, erotik hizmet sağlayıcı bir kurum olan flekszorg 1.7 milyon engellinin olduğu hollanda'da yaklaşık 1500 kişiye seks bakım hizmeti sağlıyormuş. reşit olan engelliler de huzurevi sakinleri de hizmet alabiliyormuş. bu hizmeti alan bilinen en yaşlı kişi 104 yaşındaymış. seks bakım hizmeti, görevlinin engelli bireyle seks yapması, onu rahatlatması, nasıl mastürbasyon yapılacağını ona öğretmesi gibi konuları içeriyormuş. flekszorg dışında handicap & sexuality foundation ve foundation for alternative relationship mediation isimli vakıflar da seks bakım hizmeti veren diğer kuruluşlarmış. masalsı bu haberi okurken aklıma bizim hükümet geldi, titredim ve kendime döndüm.

    kendime dönümce de karşıma prezervatif firması durex'in ülkemiz ile ilgili bir bilgi de taşıyan çok geniş çaplı bir araştırmasının sonuçlarını içeren bir haber çıktı. çalışmada diğer ülkelerin çeşitli seks verileri yer alırken, ülkemizin adı cinsel yolla bulaşan enfeksiyon bahsinde geçiyordu. durex verilerine göre bu alanda rusya ve hindistan'ın bile önünde lider durumdayız. cinsel ilişkide prezervatif kullanımında toplam iliskilerin %45'i korunmasız gerçekleştiği için oransal olarak en düşük seviyedeki ülkelerdeniz. gururluyuz, adımız en azından iki kategoride zirvede.
206 entry daha
hesabın var mı? giriş yap