• galler ve irlanda futbolu'ndan iyi, ingiliz futbolu'ndan kötüdür. milli takımlar açısından da durum böyledir ancak özellikle ligler kıyaslanırsa galler ve irlanda ile aradaki fark iskocya lehine çok daha fazladır. iskocya nüfusunun sadece 5 milyon olduğu gözönünde bulundurulursa lig ve milli takım açısından sonucun hiç de kötü olmadığı görülecektir.

    lig*, glasgow kentinin iki takımı celtic ve glasgow rangers'ın mutlak hakimiyeti altındadır. bunlar scottish premier league'de dönüşümlü olarak sırayla şampiyon olurlar. hearts, hibernian, aberdeen ve dundee united, spl'nin orta sıklet takımları olarak sayılabilirler.

    avrupa kupalarında son 5 yılda iki kez finallere takım çıkartmayı başarmışlardır. ancak uefa kupası finalinde 2003 yılında celtic porto'ya, 2008 yılında glasgow rangers zenith st petersburg'a boyun eğerek kupaya erişememişlerdir.

    milli takım düzeyinde ise son yıllarda büyük turnuvalara* katılma başarısı gösteremediler. yine de euro 2008 icin gösterdikleri mücadele takdire şayandı. fransa ve italya ile aynı grupta yer alan iskoçlar, fransızları iki maçta da yenmelerine rağmen şanssız şekilde turnuvaya katılma hakkını elde edememişlerdir.
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap