722 entry daha
  • küçük prens, edebiyat dünyası içinde meta haline gelmeyi başaran bir üründür, artık o yalnızca bir edebiyat eseri değildir, aynı zamanda bir üründür. kahve fincanları, tshirtler, anahtarlıklar, telefon kapları, duvar kağıtları, rozetler ve daha nicelerini ürettiren ve kapitalist sistemde güçlü bir döngüye sahip bir maldır.

    "dostum bak çocuk kitabı gibi düşünme" gibi cümleler ile reklamı her yerde yapılmaktadır. sanki kitabın altında çok büyük bir sır varmış da çocuk gibi sanıp okursak o sırra erişemeyecekmiş gibi ısrarla söylenir bu cümle, kitabın altındaki o sırrı çözenler tarafından. ne arkadaş anlat bana diye sorsan sana vereceği cevap;

    "oku sen oku, çocuk kitabından fazlası" cevabı olacaktır, kendisinin sırra erişmiş olduğunu ama sanki senin kendi ulaşman gereken meşakkatli bir yol olduğunu şu bakışla sunarak;

    oku sen oku...

    hatta okuyup hayatının değiştiğini öne süren insanlar dahi vardır ki bu bana samimi gelmiyor. bir kitap ile hayatı değişen bir kişiyi biliyorum ben o da kuran'ı okuduktan sonra müslüman olup işid'e katılan danimarkalı bir anaokulu öğretmeni.

    tüm bunların yanında iyi bir eserdir küçük prens dahası ise thomas harriot çalışmalarında gizlidir.

    harriot; astronom, matematikçi, etnograf ve çevirmendir ancak benim ilgilimi çekme sebebi bunlar değildir. harriot popüler kültürde çok fazla yer etmese de galileo'nun ay hakkında gördüklerini ondan daha önce görmüş ve çizmiş kişidir.

    bana kalırsa gördüğü ve çizdiği ay değildir, asteroid b 612'dir ve üzerinde küçük bir prens vardır;

    harriot'un çizimi

    debe edit: tamam güzel kitap arkadaşlar en ufak bir itirazım yok buna, darlamayın* artık beni.
20 entry daha
hesabın var mı? giriş yap