5 entry daha
  • bugün hayatını kaybettiğini öğrenmiş olduğum siyaset bilim profesörü ve iki dönem bayındırlık bakanlığı yapmış olan ankara doğumlu politikacı.

    yanlışım yoksa dört dil bilen ve viyana üniversitesi siyasal bilimler fakültesi'nde doktora yapmışlığı bulunan profesör kumbaracıbaşı, 2000'li senelerin ortalarında ankara'daki pek çok üniversitede önemli sayıda konferanslar vermiştir. üretimi merkeze alan bir ekonominin türkiye'nin tek çıkış yolu olduğunu ve avupa birliği fonlarıyla gelen sıcak paranın 2001 ve 2002 senelerinde kayda değer bir ekonomik ve siyasî kriz geçirmiş ülkemizde ancak yalancı bir bahar olarak addedilebileceğini savunduğu bu konferanslardan birkaçına katılmış olmam da öğrenciliğim döneminde benim için büyük bir şans olmuştur diye düşünmekteyim.

    merkez sol çizgide bir politikacı olduğunu ifade etmenin doğru olacağı kumbaracıbaşı'nın, bilhassa kemal kılıçdaroğlu'nun cumhuriyet halk partisi genel başkanı seçilmesinin ardından gelen dönemde parti içinde nispeten arka planda olsa da danışman benzeri bir rol aldığını da anımsar gibiyim. zaten 2014 senesinde de aynı partiden beşiktaş belediye meclisi üyesi olarak seçildiği de ifade ediliyor.

    covid-19 nedeniyle 83 yaşında hayatını kaybetmiş olan profesör kumbaracıbaşı'nın son chp dönemini saymazsak neredeyse 57-58 yaş gibi siyasetçiler için nispeten genç sayılabilecek bir yaşta da aktif siyaseti bıraktığını belirtmekte yarar var. ruhu huzur bulsun.
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap