48 entry daha
  • şu kısırlaştırma, barınak vs. romantizmini sallayıp durmayın artık. bu sorun böyle çözülmez.

    bu iş öyle konuşarak anlaşarak da çözülmez. karşınızda "benim için köpekler sizin çocuklarınızdan değerli" diyen ruh hastası köpektaparlar var. bu zihniyette ki yaratıklara ne anlatabilirsiniz? insanlara köpekler tarafından zarar verilmesinden memnun olan tipler bunlar.

    hani bir laf var ya" amerika'yı yeniden keşfetmeye gerek yok" diye, bu durum da aynen böyle. avrupa ve amerika'da sokakta bir tane başıboş köpek göremezsiniz çünkü hemen yakalanır ve bu iş için yapılmış özel tesislere götürülür. burada 15 gün-1 ay arası bir süre bekletilir, sahiplenen çıkmazsa itlaf edilir. öyle kısırlaştır, sokağa sal, yada ömür boyu barınakta besle falan gibi saçmalıklarla uğraşmazlar.

    akıllı toplumlar böyle yapıyor, aklı kıt toplumlarda bir avuç psikolojisi bozuk köpektaparın elinde oyuncak oluyor.

    sokak köpeği sorunu sadece geri kalmış ülkelerde görülür. adeta ülkeler arası gelişmişlik seviyesi indeksi gibidir. ne kadar çok sokak köpeği o kadar geri, fakir toplum demektir. şu an bu konuda liderlik hindistan'da. aslında bu konuda kuzey kore, vietnam ve çin daha kötü olabilirdi ama orada köpek yedikleri için sokaklarda görmek pek mümkün değil. bu da sapıklığın, makyaklığın farklı bir modeli.
62 entry daha
hesabın var mı? giriş yap