464 entry daha
  • sanki yemen huzur dolu bir bölgeydi de batılılar gelip karıştırdı gibi algı kasılmasına gerek yok.

    osmanlı yemen'in kıçını portekizlilerden kurtardıktan hemen sonra bu adamlar osmanlıya isyan etti. 16. yüzyıldan itibaren bu adamlar osmanlı'ya sürekli isyan etti. sürekli isyan etti. yüzlerce yıl boyunca isyan etti. her isyanı bizi zora soktu.

    sanırım kazım karabekir olacak anılarında 1. meşrutiyetten, dünya savaşına kadar 1.5 milyon anadolu çocuğunun yemen çöllerinde şehit olduğunu söyler. aynı duruma atatürk de sayı vermeden işaret eder.

    anadolu'nun nüfusunun 10 - 15 milyon olduğu devirlerde ben yemen çöllerinde 1.5 milyon genç anadolu evladını şehit vermişim. yemen ağıtlara konu olmuş. anadolu'nun fakirliğinin, erkeksiz kalmış yuvaların sebebi olmuş.

    yemen'de çocukların ölmesinin yegane sebebi yemenlilerdir. güncel olduğu için yazıyorum. örneğin ukrayna'da 300 bin çocuk ölse, nüfus planları sekteye uğrar. yemen'in böyle bir sıkıntısı var mı? yok. adamların umurunda mı? yok. demek ki orada sistem bu. sorun olsa "biz ne yapıyoruz amq? barışalım çocuklar ölmesin" derlerdi.

    suudiler bile medeni hayata adapte olmaya çalışıyor. bunların umurunda değil. kimse bunlara karışmasa birbirlerini kesiyorlar. o yüzden görmezlikten gelin, uzak durun. kendisine yardım etmeyene kimse yardım edemez.
191 entry daha
hesabın var mı? giriş yap