377 entry daha
  • tanrı vardır veya yoktur, bunu ispat etmek benim işim değil, umurumda da değil. öldükten sonra yargı vardır veya yoktur bu da umurumda değil.
    fakat benim anladığım kadarı ile sizin taptığınıza ben tapmak istemiyorum. çünkü anlatılan dümdüz bir psikopat. sırf eğlencesine insan yaratmış, sonra kendi yarattığı ve kendisine isyan eden bir melekle sidik yarışına girdiği için yarattıklarına ceza veya ödül vereceğini söyleyen bir güç var. ben böyle bir tanrıya tapmam hoca, haydi var diyelim aynen de yazdığı gibi olacak, yarın ölürüm kalkarım beni sorguya çekerler, eğer bir iki soru hakkım olursa sırf yanlış yerde doğduğu için ölen bebekler varken siz burada ne yapıyorsunuz diye sormak isterim, dünya sınavdır falan lafı da yemez birader, insan demişsin salmışsın, biri yemen’de doğuyor aç ölüyor, öteki suud prensi çöpe attığıyla ülke doyuyor netin adaleti lan bu? he benim aklım yetmez o adalete he mi? hadi lan oradan, kendini kandırdın ona itirazım yok ama ben kanmıyorum birader.
    sonra kitaplara bakıyorum, saçma sapan kurallar, olur olmaz hikayeler, kişiye özel emirler, olmuyor abi, oturmuyor bende, ha sende oturuyordur, sen inan ağa benim meselem değil o.
    sonra inananlara bakıyorum, her türlü boku yiyip başkasına ahlak satan bir sapık ordusu. ama gerçek müslümanlık o değil tabi, bir tek kendi biliyor gerçeği ne ama hesapta dininin emrettiği kuralllara uymuyor, sadece işine gelen peşinde. infak dedin mi donuyor mesele, islamda ruhban yoktur, cemaat yoktur, mezhep yoktur dedin mi kuduruyor. ben bu malla aynı yerde durmam. bir tane kitabı var onu okumaktan aciz, ama kerameti kendinden menkul kılıksız tipleri kendine şeyh, pir, gavs, zart, zurt belleyip uydurdukları hadisler üzerinden kendi kafalarına göre din yaratan tipler lan resmen. bak ne yapmak istiyorsan ona göre cemaat bulurum ben sana, ölü yemek istiyorum de kesin vardır bir hocası tarikatı. iğrenç bir hal bu yahu.
    ben kendimden neden eminimin de cevabı şu, çünkü okudum, uğraştım, akıl var mı bu işin içinde diye baktım, bulamadım.
    ben bilmeden inanmam birader, bilmeden inanmaya razı olmuşun da kafası buna basamaz, o yüzden, anlayamazsın.
1022 entry daha
hesabın var mı? giriş yap