83 entry daha
  • marine le pen'in seçilmesi benim gibi fransa'da yaşayıp efendi gibi çalışıp vergisini veren türk vatandaşlarının hayatını kabusa çevirecek bir aşama olur mu acaba diye endişeleniyorum.

    şu linkte mlp'nin vaatleri bulunuyor.

    en başta ülkede kaçak olarak bulunan kişilerin sistematik olarak sınır dışı edilmesi gerektiğini savunuyor. bu şahsen benim de desteklediğim bir hadise. ülkeye bir şekilde giriş yapıp gerekli makamlara başvuranlara şak diye 400-500 euro bandında bir maaş bağlanıyor. oh ne ala memleket. detaylar için (bkz: türkiye'den siktir olup gitmek@chezidek)

    çalışma, eğitim ve aile birliği sonucu fransız vatandaşlığı hakkını zorlaştıran, toprak hakkıyla vatandaşlık elde etmeyi ise tamamen kaldırmayı vaat eden bir programı var. toprak hakkı ise anası babası fransa'da yaşayan iki yabancıdan olan çocuğun 11 yaşından itibaren 5 sene boyunca fransa'da yaşayınca 18 yaşına geldiği zaman fransız vatandaşlığına geçebilmesi hakkı anlamına geliyor. geçtiğimiz sene topu topu 2000 (iki bin) genç bundan yararlanmış.

    ek olarak sosyal yardım alabilme koşullarını sıkılaştırmayı, son 12 ay içinde çalışmamış olan yabancıların oturum izinlerini iptal etmeyi ve sosyal konutlara erişimin öncelikle fransız vatandaşlarına sağlanması gerektiğini vaat ettiğini de eklemeden geçemeyeceğim.

    şimdi 2 sene çalışıp vergisini verip 2 sene boyunca işsizlik maaşı alma hakkına sahip olan bir yabancı, bu hakkına rağmen oturum izni iptal edilerek ülkeden sınır dışı mı edilecek? hasiktir diyorum.
159 entry daha
hesabın var mı? giriş yap