426 entry daha
  • hodri meydan! çıkalım bir tv programına sabaha kadar sizinle ekonomi tartışalım.
    aralik ayından sonra ne değişecek?

    dolar değer mi kaybedecek?
    petrol fiyatları mi düşecek?
    elektrik mi ucuzlayacak ?
    dogalgaza indirim mi gelecek ?
    çiftçi samanı, yemi, gübreyi daha ucuza mi alacak ?
    ev sahipleri kira zamlarinda indirime mi gidecek?
    asgari ücrete mi zam gelmeyecek?

    sabaha kadar yazarım da öyle bi boş vaktim yok. bu toplumu 20 senedir oyaliyorsunuz. aralik ayinda haziran ayına işaret edip, nisan ayında da "aralik ayında enflasyon düşecek..."

    diyelim ki düşecek. nedir senin planın? nasıl düşüreceksin? kur korumalı sistem dolar kurunu düşürdü mu ? yahu bir insanın planı olur, beklentisi olur, öngörüsü olur, sistemi olur. ben böyle boşluk hayatımda görmedim. mahalle kahvesine git, daha derin söylemleri oradaki amcalardan dinlersin.

    aralik ayinda seçim tarihi açıklanırsa piyasalarda bir hareketlilik olur. ama bu enflasyonu düşürmez. enflasyon zaten nereye düşsün olmuş %80 . asgari ücrete zam yaparken bunun enflasyona nasıl etki edeceğini dusunmuyorsan, nas mas diyip dolar kurunun yükselmesine sebebiyet veriyorsan, faizi düşürmekte ısrarcıyım diyorsan, aldığın bu sonuçtan mutlu olacaksın. zira sen/siz bunu kasten yapıyorsunuz.

    "kardeşimiz yetkiyi alali kaç sene oldu?"
    yetki almadan önce dolar kuru ne kadardi, şimdi ne kadar ?
    yahu dünyada brend petrol fiyatı %10 düşerken benzine indirim yapmayıp, marketten, toptancidan ürünlerine indirim yapmasını bekliyorsun. ve ne hikmetse suçlu hiç bir zaman sen/siz degilsiniz...

    neyse aralik ayında da yeni tarih bekleriz artık. şunu unutmayın ki enflasyon düşse bile fiyat yapiskanligi kaynaklı (bkz: yapışkan fiyat) fiyatlar düşmez. yoksa siz yarın çıkıp, enflasyon %15 deseniz de bir şey fark etmez.

    son sözümde sözlükteki trollere.
    yıllardır etmediğiniz küfür kalmadı bana. ne pahasına olursa olsun bu adamları savundunuz ve bazılarınız savunmaya da devam ediyor. şayet , bir yaratici/tanrı/allah varsa, işte o sizin belanızı versin.
    -bence var...
117 entry daha
hesabın var mı? giriş yap