52 entry daha
  • geçen benzer bir şey yazacaktım da milletin çenesi susmadığı için yazmadım.
    öncelikle şu kesin ki alım gücü düştüğü için herkes kazancını yükseltmeye çalışıyor. geçen sene ayda ortalama 15 kazanan esnaf bu sene 15 kazanmayı kabullenmiyor, bize saplıyor.

    evde tadilatı gereken ahşap şeyler var, fiyat almaya gittim aldığım en ucuz m2 fiyatı 1900 en yüksek 3600 (en pahalısı bile 2. sınıf yanlış anlaşılmasın kaliteli değil yani). fabrikalara gittim, 1. sınıf malzemeden kendim ölçer onlara kestirirsem m2 480, kendim ölçer malzemeyi getirir kestirirsem 420 tl.
    bre amına kodumun oğlu yapacağın iş aynı, ölçüm dediğin eline metre alıp 15 dakika sürecek iş(ölçtüm), gerisi telefonla sipariş vermek bu da 5 dk sürdü. 48 bin tl istenilen şeyi 3500 liraya yaptırdım.
    geriye montajı kaldı, bakın dewalt'ın şarjlı matkaplarını bile alsam yani gerekli tüm araç gereçleri en iyi markalardan bile toplasam (ki hepsi bende kalıyor finalde) tüm masrafım 10 bin lira olmuyor. montajı yaparken hata mı yaptım? atıyorum 5 metresini kırdım, bozdum yanlış montajladım, ölçüler fabrikada var bir telefonla yeniden kestirip alırım masrafım +1500 tl.

    48000 tl = sadece işi yapıyor, işin güzel olacağının garantisi yok ve 2. kalite

    6500 tl = 1. sınıf malzeme + araç gereç (işimi görecek kadar kalitede her şey) + keyfime göre yeniden düşündüğüm aksesuarlar ledler

    yani işin özü adam diyor ki ben geçen sene ayda 10 bin kardaydım o parayla 6 ayda bi 2. el araba alabiliyordum, şimdi aynı arabayı almak için 40 bin kazanmam lazım ayda o zaman sizi sikcem.
279 entry daha
hesabın var mı? giriş yap