40 entry daha
  • tamamen nefret ettikleri kesim ve olgulara göre oy veren yazarlar.

    çok acayip ya. bir dünya vizyonu, hayali yok, sadece milliyetçi bir romantizm var. güya bu ülkede türk kimliği baskılanıyor, o kurtulacak. evet, türkiye gibi milliyetçiliğin halk tabanından öte kurumların kılcal damarlarına kadar kodlandığı ülkede türk kimliği aşağılanıyor, eziliyor. buna inanacak kadar gözü dönmüş bir milliyetçilik. çözümü ne olabilir ki bunun? her yere türk bayrağı asıp herkese tüüüüürk diye bağırtmak falan heralde bundan ötesi. neyse hadi tamam diyelim.

    onun dışında asıl oy verme faktörleri ne?

    - iyi parti benim nefret ettiklerimden yeterince nefret etmiyor
    -mültecilerden nefret ediyorum, bir sürü insandan nefret ediyorum
    - kürt hakkı savunan, kürtler için hak talebi yapanlardan zaten nefret ediyorum
    - liboşlardan nefret ediyorum, liboşlarla işbirliği yapandan nefret ediyorum
    - chp hem liboş, hem kürt hakları işlerinde nefret ettiğim insanları kucaklamaya çalışıyor, o zaman ben onlardan da nefret ediyorum.
    -mültecilerden, benden olmayan her şeyden ne kadar nefret ettiğimi söylemiş miydim?

    yani çok sağlıksız bir kafa bu zafer partisi hareketi. mülteci politikası yanlıştır, bu iş sürdürülebilir değildir falan filan eyvallah. ben de bayılmıyorum bu duruma.

    ama yani bir siyasi hareket düşünün ki tamamen nefret üzerinden hareket etsin, kimin neyden nefret ettiğine göre konum alsın. nefretle bu ülke daha yürümez arkadaşlar. zaten onun dışında bu ülkeye başka verdikleri vizyonları da yok.

    öyle bir düşünce yaratılıyor ki sanki göçmenler gidince ülkenin dertleri çözülecek. bunu ciddi ciddi söylüyorlar. göçmenler gidince bu ülkenin kurumları anlamayan, cahil, çomar, çirkef, nefret dolu, kutuplaşmış halkı, şark kurnazlığı, onlarca yıllık çözülmeyen fay hatları olan sistemi çözülecek mi? yok.

    mülteci meselesi şurada 2-3 yıldır yoğun gündem olmaya başladı. bu ülkenin sorunlarının yanında mülteci sorunu sadece tepede kaymağıdır. tabi mülteci karşıtı populizm kolay satan siyaset, bu adamın bu işi sömürecek kadar ucuz oynamasına da bir şey demiyorum. zaten bu tiplerden beklediğim bir şey, karşısına geçip daha makul bir yaklaşım konuşma gibi bir mücadeleye gerek yok zaten.
    bence aşırı devlettapar milliyetçi hareket mhp ile halk üzerindeki kontrolü kaybedince devlet içindeki bazı kesimler yeni gelecek muhalif hareketin de devlet resmi ideolojisinden tamamen ayrışamasın diye bir girişim yapıyor. çünkü mhp-akp sağolsun türk-islam sentezi milliyetçiliğini öyle bir sömürdü ki millet artık liberalleşmek zorunda kaldı.
    özdağ'ın derin devlet bağlantıları olan bir figür olduğu bence çok açık. o açıdan bir vatan partisinin, olmadı muharrem ince'nin kemalist kesim üzerindeki kullanımı neyse zafer'in de amacı yeni seküler, görece liberal sağı dizginlemek.

    son olarak: tarihte siyasetinin ana teması nefret olan insanlar dünyayı kana bulamıştır.
240 entry daha
hesabın var mı? giriş yap