6 entry daha
  • commodore 64 icin yazilmis, zannimca 1986larin urunu bilgisayar oyunudur. bir britanya urunu oldugunu dehsetli bicimde belli etmektedir, zira who dares wins hakikaten de special air service in mottosudur.

    bahis konusu oyun, mavi kiyafetli bir abinin kayan ekran boyunca karsisina cikan adam ve engelleri gecip gitmesi uzerinedir. hatiralarda kalan detaylar, cipler, tanklar, koruganlar (bunker), koruganlar icinden firlayan capraz kosu yaparak ates eden adamlar, kursuna dizilecek iken kurtardiginiz adamlarinizin size bonus yazilmasi ve tabii sira sira kum torbalari ile birbirini koruyan tahkimatlardir. kum torbalarinin ardindaki adamlara bomba atilir, eger bomba yoksa sictik denilen anda, oyundaki buglardan faydalanilarak kum torbasi yakinina gidilip ates edilir. dusman rastgele aralikla (random) ates ettigi icin eli hizli kisinin ilerleyip basariya ulasmasi mumkundur. kayan ekranda adaminizin ekrandaki seviyesinin altinda kalan dusman araclari size arkadan ates etmez, efendi gibi ekrandan cekilir. oyunda ilerledikce karsiniza cikan araclar fantastiklesir. kendi adaminiz da dahil, olen adamlari belirtme vazifesinin, adam imlecinin ortasinda cikan arti isareti ile yazilmis oldugunu hatirlayanlar, 64kb bellek ile hazirlanmis o guzel programlara bir kere daha saygi duyar.

    gittikce mesakkatli hale gelen 8 seviyeden (level) olusan bu oyunu bitirebilmis az sayida sahsiyetin gorup gorecegi bir ekran dolusu tebrik metni ve ekrana son olarak kayarak gelen who dares wins tumcesi ile ayriyetten bir dolu kirik joysticktir.

    oyunun intro muzigi ise steve mcqueen abimizin oynamis oldugu the great escape filmine aittir.
6 entry daha
hesabın var mı? giriş yap