8 entry daha
  • • aklını başına al da namaz yumurtasından civciv çıkar, yani namazdan manen yararlan, yoksa tane toplayan birşey öğrenememiş kuş gibi, allah'ın büyüklüğünü düşünmeden yere başını koyup kaldırma. (mesnevi)

    namaz mistik bir ritüel değildir. biz gerçekte kalın bir madde titreşiminin perdesi ardında, hakikat olgusunun tersinde kalmışız. apaçık gerçek olana maddenin büyüsüne kapılarak gizem mührü vurmuşuz. gözlerimizden giren ışıkla görüntü retinamıza ilk önce ters düşüp sonra nasıl beyinde düz olarak decode oluyorsa, gerçek namaz ile kalbe inen nurlar dünyayı ve nefsini sana daha önce görmediğin biçimde gösterir. üstümüzde tabaka tabaka boyutlar vardır. nefsimiz en alt zeminde işlerlik göstersede maddenin ötesinde olan diğer üst boyutlar aynı anda hizmettedir. bunu algılayamayan, akıl erdiremeyen idraklar hakim olamadıkları boyutlara mistizm ile yaftalarlar.

    şeytan hz. adem'i gizemlerle dolu bir yaşam ağacı yalanı ile mistikliği musallat etti. ve hz. adem'in şuuru ters yüz oldu. hakikatin gizem, gizemin hakikat gibi yanılsamaya dönüştüğü bir boyuta dalış yaptı. bu dalışı yapan, yapmakta olan biziz.

    doğru namaz ve oruç ile bu görüşü, basireti algılayabiliriz, hissedebiliriz. dünya aynı görüntü olur amma o görüntüyü hakikate göre çözümleyen kalb ahiretin çıktılarını taze taze verir. görüntüyü tazeleme hızı artar. her namazdan çıkınca o görüş ile ters olan dünya görüşünün bozuk yorumlarını düzeltmek kalır. bir aylık ramazandan çıkınca,o on bir ay'ı da kur'an'ın görüntüsüne dönüştürmek kalır. beyin görüntü algısını düzeltmeyi belli bir gelişim aşamasından sonra otomatik reflekse dönüştürerek yapar. insan ise şuurunu yükselterek bu dönüştürmeyi elde etmek zorundadır. terse döndüğü anda müdahale edip düzeltmekle. bir süre sonra dünya görüntüsü nasıl düşerse düşsün kalb onu en doğru biçimde çevirerek sahibine sunar.

    namazdaki her bir kuş yavruları zamanla büyürler, hepsi tek tek uçarak anka kuşunun vücudunu oluştururlar. görsel
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap