6 entry daha
  • bizimkine benzer dinlerde tanrinin herseyi yoktan yaratmasi, yani termodinamigin birinci yasasini kanun benim diyerek egmesi bukmesi kirmasi gecmesi.

    kavrama degil de sanat eserine bakarsak, ilk is olarak linkleri tazelemek lazim:

    http://www.lahainagalleries.com/…scale_exnihilo.jpg

    bu da yerine konulmus hali:
    http://www.trekearth.com/…ed_states/photo595636.htm (edit: calismiyordu, bu calisiyor)

    goruldugu gibi aglarla ortmusler; niye anlamadim ama o yuzden yakindan bakinca bir halta benzemiyor, resimler daha iyi.

    bunun unlu hikayesi de (aslinda zaten unlu bir eser, national cathedralin girisine senin benim heykelimi dikmez kimse de iste pop kultur, kic kultur baglaminda unlu hikayesi) kariyerini alnindaki damarlari patlatmaya adayan bir avukati canlandiran al pacionun devils advocateiyle ilgili. film ekibinden birileri gelip izinsizce bunun resimlerini almis degisik acilardan, sonra bilgisayarda senlendirmisler ve son sahnedeki alevli dansli ortami yaratmislar (hani usak al pacinoyu vuruyor da sonra babasi cikiyor). ex nihilo kabak gibi gozuktugu icin de kiliseyle, heykeltrasla, belediye baskaniyla, papayla mahkemelik oluyorlar. tabii filmin konusu itibariyle kilisece lanetlenmesi de bu davayi iyice ironik yapiyor ve ustune filmin sonunda seytanin yenilmesi (bu artik en sonu, usak musak yaslanip oldukten sonra) ve hep yenilecek olmasi mesaji da kilisenin lanetlemesini iyce ironik yapiyor. sonunda davanin gizli bir pazarlikla cozulmesi de hicbirseyi ironik yapmasa da birilerini zengin yapiyor.

    ex nihilo zengin oldular durup dururken. ama atalarimizin da termodinamigin ikinci yasasinin da bildigi uzere haydan gelen huya gider, ex nihilo ad nihilo diloyloy diloyloy
17 entry daha
hesabın var mı? giriş yap