31 entry daha
  • 1 aydır ikamet etmekte oldugum ilce, bu kisa süre içerisinde edindigim intibalar soyle;
    - hakikaten yabancı plakalı araba sayısı çok ama ferrari falan görmedim, en babası mercedes 300.
    - yazin yapilan dügün sayisi hakikaten abartili ve calgi sesinden ziyade aşırı havai fişek kullanımı dikkatimi cekti
    - burada ede olarak adlandirilan cingenelerin dügünleri çok eğlenceli, mutlaka ziyaret edilmeli
    - yemeklerinde herhangibir özellik yok, yumurtalı pide vasat, bükme denilen bir börek türü şayet bir ev hanımı tarafından özel yapılmışsa güzel, satın alınanın malzemesi çok az (ya da bana bükme diye baska birsey kakaladılar).
    - papazyahnisinin soğansızı olarak tanımlayabileceğim emirdağ türlüsü güzel ama yanında doğru dürüst pilav servis eden bir yer bulamadım
    - ziraat odasının lokali, köfteci çavuş ve bogazici lokantası benim denediğim en düzgün yemek yapan yerler ama sadece akşam yemeklerini dışarda yediğimden çoğunlukla ızgara çesitlerinden başka bir şey kalmıyor, mezelerin tabagının 2 ytl olduğu bir yerde (ziraat) rakı içmekte keyifli tabii.
    - briç sevenler öğretmen evine takılabilir, deklarasyon boardları bile var.
    - salı günleri kurulan pazarın yoğurt pazarı kısmı harika, 3-5 kiloluk bakraçlarda satılan yoğurtlar denenmeli.
    - isminde dağ kelimesi geçmesine rağmen burası bir ova ve emirdağ, en azından ilçenin içinden bakıldığında heybetli gözükmüyor.
    - çayderesinin isminin sanırım artık çayçöplüğüne değiştirlmesi gerekecek, belediye de bunun farkında olmalı ki her yere çöp dökülmesi yasaktır tabelaları dikmiş.
    - etrafta ciddi sayılabilecek mermer yatakları var, ama ne yazık ki ilçeye mermer taşıyan kamyonların yollara verdikleri zarardan başka bir katkıları yok.
    - emirdağ büyüklüğünde bir ilçe için düzgün sayılabilecek bir hastahaneleri var (bekleme koridorlarında ve hasta odalarında lcd ekran televizyonlar var), duyduğuma göre yeni bir anestezi uzmanı tayin olmuş.
    - amatör ligde oynayan futbol takımlarını kesin desteklemek lağzım, çünkü orjinal forması klüp tarafından 15 ytl ye satılan başka bir takım bilmiyorum.
71 entry daha
hesabın var mı? giriş yap