1717 entry daha
  • doğru olmakla birlikte sebepleri irdelenmesi gereken sorunsaldır. gelin sebeplerini birlikte irdeleyelim; bence bu konuda en önemli anahtar kelimelerimiz 'sorumluluk' ve 'fedakarlık'.

    popüler kültürün sosyal medyasıyla, netflix' iyle, tv' siyle dayattığı bir ''özgür kadın'' imajı var. şimdi ben bu satırları yazarken birçok kişiden linç yiyeceğimin bilinciyle yazmakla beraber hakaret içeren mesajlarla ilgili gerekli hukuki işlemleri başlatacağımı ve avukat olduğumu baştan belirteyim. neyse şimdi konumuza dönelim. nedir bu özgür kadın imajı ve hangi noktalarda hem kadınları hem ilişkileri zehirliyor?

    yaratılmak istenen imaj esasen şöyle; kadın bir ilişki içinde de olsa her şeyi yapabilmeli, asla hesap vermemeli, hiçbir şey için partnerinin fikrini dahi almamalı ve partneri onu bu konuda sonsuz bir güvenle beraber sevmeye devam etmeli. şimdi soruyorum size ey ahali, şimdi bu bakış açısı hakkaniyetli mi? mantıklı mı? insani mi?

    şimdi düşünelim, karşı cinsle bir birliktelik içindesiniz, kız veya erkek farketmez. partnerinize günaydın mesajı attınız diyelim. 2 saat sonra cevap geldi. elcevap şöyle olsun; xxx kusura bakma ancak uyandım dün gece iş/okul arkadaşlarıyla biraz partiledik, eve geç döndüm. kimler olduğuna, hangi mekanda takılındığına ve neden haber verilmediğine ilişkin bir soru sorduğunuzda ise sizin onu sorguladığınızı, güvenmediğinizi ve buna hakkınızın olmadığını bildiren bir mesajla karşılaştınız. hemen hemen tüm insanların hissedeceği şeyler birbiriyle benzerdir; öfke, güvensizlik hissi ve huzursuzluk. veya örneği biraz hafifletelim; tanımadığınız birçok karşı cinsten bireyle kulübe veya partilemek amacıyla tutulan bir eve gidileceği size haber veriliyor. buraya dikkatinizi çekmek isterim ''haber veriliyor''. sizin bu konu hakkında herhangi bir fikir veya rahatsızlık belirtmeniz mümkün değil. isterseniz bu durumun yarattığı gerginlik ve stresten dolayı bulunduğunuz yerde amuda kalkabilirsiniz. zaten başka bir aksiyon alma şansınız da bulunmuyor. şimdi bu şapkadan tavşan çıkar mı ey sözlük!

    güven mefhumuna kısaca bir değinmek gerekli. abilerim ablalarım güven bir ilişkide başlar başlamaz default gelen bir özellik değildir. güven zor inşa edilen ancak kolay yok olabilen bir olgudur. haliniz, tavrınız ve ilişki içindeki davranışlarınızla bunu zaman içinde kazanırsınız. şimdi, ben özgür kadınım hesap vermem, siklemem ve canımın istediği her şeyi yaparım. karşı tarafın bu ilişkide diken üstünde hissetmesi, güvensiz hissetmesi hiç umrumda değildir. asla bu konulardan fedakarlık yapmam ve sorumluluk almam deyip de bir de karşı cinsin ciddi ilişki kurmadığından sızlanmak ikiyüzlülük değil midir?

    sosyal medya ve diğer iletişim kanallarıyla topluma enjekte edilen bu imaj sonrasında sizler bu konudaki yaklaşım ve fikirlerinizin doğal bir zihin süzgecinden geçerek kendi bilincinizin ürünü olduğunu düşünüyorsunuz. aslında size enjekte edilen fikrin kölesisiniz. bu fikir de emin olun mutsuzluğun ve yalnızlığın kölesidir. çünkü sonucu tam olarak burada sızlandığınız şey.

    biliyorum tabi ki hepiniz böyle değilsiniz. böyle olmayanlarınız da ya partner seçme özürlüsü ya da gerçekten sadece kurunun yanında yaş da yanar atasözünün vücut bulmuş hali.

    aranızdan bazıları, e tamam da benim karşıma çıkan birçok erkek de böyle şeyleri sorun etmiyor. sonra da ansızın yol alıyor diyecek. işte bu arkadaşlar ''meriç'' diye tabir edilen familyadan olup amaçları tam olarak sizin de aklınıza gelecek ilk şeydir. diyelim ki yarın bir kadınla tanıştım ve amacım yalnızca o kadınla cinsel birliktelik yaşamak. benim o kadının nerede ne yaptığı, ne ile meşgul olduğu veya kafa dengi olup olmadığı neden umrumda olsun ki? zaten ben o kadına esasen sadece cinsel obje olarak bakmış olmuyor muyum? böyle zamanlarda bazen kadınlar karşı tarafın bu konudaki rahatlığını modernlikle ve kendilerine duyulan güvenle ilişkilendiriyorlar. maalesef cevap sizin onun çok da umrunda olmamanız. çünkü birçoğunuza banal ve oryantalist gelse de seven erkek kıskanır. bu erkek evriminin bir sonucudur.

    bir de burada şöyle bir husus var; birçok kadın sosyal medya sayesinde aşırı derecede talep görmekte ve aralarından biriyle bir ilişki kurma yoluna gitmekte. sonucun ise genellikle hüsran olduğu hepinizin malumudur. dostlar sizi reelde hiç görmemiş ve kapınızda köle olan adamlar da yüzde 95 bu meriç familyasına mensuptur. işinde gücünde olup ciddi ilişki arayışında olan adam bu toplara pek girmeyi tercih etmez. yüzde 5 istisna da pek tabi mevcuttur. işte gördüğünüz aşırı talep sizi partner seçmekte körleştirmekte ve yanlış tercihler yaptırmakta. çünkü etrafınıza bakma ve düzgün bir partner seçme gerekliliğini yok ediyor.

    toparlar isek; birçok erkek bırakın bir ilişkinin sorumluluğunu üstlenmeyi, kendi yaşamsal sorumluluklarını bile yerine getiremeyecek durumda olduğundan meriç familyasına dahil olarak gündelik ilişki kovalamakta, birçok kadın ise ''özgür kadın'' olduğundan onları bu tavırlarıyla kabul edecek meriçlerin ağına düşmekte ve sonra erkeklerin ciddi ilişkiye kapalı olduğundan yakınmaktadır. bir de burada bahsettiğim şeylerden ötürü ilişkilerden ümidi kesmiş bir erkek topluluğu var ki bunlar da mecburen günübirlik ilişkilere yönelmekte.

    velhasıl dostlar, iki tarafın da karşılıklı fedakarlıkta bulunduğu ve sorumluluk aldığı ilişkiler dışında tüm ilişkiler çökmeye ve yok olmaya mahkumdur.
385 entry daha
hesabın var mı? giriş yap