10 entry daha
  • --- yer yer spoiler icerebilir ---

    kotu bir devam filmi ama yine de bok otesi diyemiyecegim cogunluk gibi. once eksi yonleriyle baslayalim, senaryo yok, kurgu nerdeyse yok, ilk filme gore yan karakterler cok cok zayif kalmis, senaryo yok, olay orgusu zayif, film cok duz tempoda ilerliyor. anne- uvey kardes eklentisi cok zorlama olmus. filmden cikarilsa insanin ruhunun duymayacagi bir dolu gereksiz sahne var, devamlilik hatalari var, bir suru havada kalan nokta var. var oglu var.real madrid final macinda sahaya 13-14 kisi falan cikiyor masallah. ilk filmdeki gaz sahneler seyirciyi nispeten havaya sokabiliyordu, bunda o da yok, gol oluyor. aaa gol mu oldu? niye gol oldu? gol olsa ne degisir? tepkisi veriyor insan. reklam olayinin boku cikmis, bir noktadan sonra rahatsizlik veriyor. evet baska hmm. senaryo yok demis miydim? daha bir suru sey var aslinda ama sikildim vallahi yazmaktan.

    iyi yanlarina gelince; anna friel ve guzel aksani var. cekimler iyi olmus, kamera guzel kullanilmis. aferin goruntu yonetmenine. mac sahneleri fena durmuyor, munez ve harris macinda icindelermis hissi ilk filme gore daha iyi verilmis. real madrid tam kadro gozukuyor, bizim carlos falan var, saci var, keles degil. futbolcular dogal oynamis, kendi aralarinda takiliyorlar, partiye falan gidiyorlar, zevkli izlemesi. hatunlar guzel. arabalar guzel. munez tsubasa'daki gibi acayip goller atiyor, abarti olmus ama sevdim ben. munez'in sakatlik fikri iyi, ama daha iyi islenebilirmis.

    netice olarak ilk filme gore zayif ama futbol seviyorsaniz yine de izlemesi zevk verebilir. zaten konu itibariyle sinema adina cok cok bir sey beklememek gerek. ben yine aldim gazi, santiago bernabeu'yu gorunce, iki top tepesim geldi. en azindan futbol oynama gazi verebiliyor az da olsa, ki bu filmin misyonu da bu zaten. amerikalilar'da bu filme bakip seveceklerse futbolu, hic sevmesinler zaten. esek hosaftan ne anlar.

    --- yer yer spoiler icerebilir ---
9 entry daha
hesabın var mı? giriş yap