7 entry daha
  • - işte bu şu sebeplerden ayaklanmalıyız
    - dostum, ayaklanmalıyız da. daha derli toplu bir ev kölesi sınıfımız bile yok.
    - derli toplu ev kölesi sınıfı nedir, onu derlemek toplamak mıdır acil olan?
    - tabi ki. şimdi bak kuzeydeki çiftliğe. ne yaptı adamlar? o afrikalılığı sildiler ilk. bizde de atakul bunu yapmaya çalıştı, devrimi yarıda kaldı.
    - yahu ne yarıda kaldı? efendinin eski evinde ölmedi mi bu atakul?
    - olur mu? ne savaşlar verildi onun için. ne köleler kesildi. sana kolay tabi. vır vır konuş. batıdaki o büyük çiftliğin baş kölesi bile, her yüzyılda bir çiftliğe bir köle gelir, o da o çiftliğe gitti dedi.
    - abi savaş verilmesi ardından hala köle oluşumuzda manidar bir şey yok mu?
    - var. atakuldan sonra ev baş kölesi olanlar bozdular işi. iyi gidiyorduk. civar çiftlikler bizi kıskanıyordu. takır takır hasat toplamaya başlamıştık. eski şanlı günlere dönüyorduk.
    - yahu ne anlatıyorsun? ne şanlı günü? o zaman da köleydik, şimdi de köleyiz.
    - hop. fark var. o zamankiyle bir mi? o zaman çadırlarda kalıyorduk. şimdi tahta kulübe var. o zaman köle kadınlarımız sadece evde kölelik yapıyordu. şimdi tarlada bizlerle. bu çiftlikte kadınlarda baş ev kölesi bile çıktı tobi! batıdaki bir çok çiftlikten daha önce kadınlarımızı her alan köle ettik! az şey mi bu?
    - yahu. bu söylediklerinin hepsinde hala aynı efendi köle örgüsü. bunun dışında bir durum mümkün değil mi?
    - atakul olmasaydı baban kim bilmezdin şerefsiz. yan çiftliğin kölesi miydin anlamazdın.
    - abi, ne olur allah aşkına, babamı bilmek, yan çiftliğin kölesi olmak. ne fark ediyor diyorum?
    - sen çok hayalcisin tobi. kölelik dediğin şey hayatın kuralı. soyutsun, matematikçi gibisin. mevcut tehlikeleri göremiyorsun. önemli olan kölelik değil, kime kölelik ettiğin. bak misal şimdi o sakallı ev kölesi baş uşak oldu. örgütlüyor diğer köleleri. sen uyu. hayaller kur. ebemizi sikecekler. o zaman ağlarsın atakul diye.
    - allah allah niye ağlayacam?
    - ağlamazsın tabi. onlar güçlendikçe sen de cesaret buldun. çenen düştü. seni kullanıyorlar tobi. böyle böyle yakınlaşıyorlar. sonra şak diye iktidarı ele geçirince, köle gibi sürüm sürüm sürüneceksin. geç olacak. kurbağa taktiği tobi. yavaş yavaş ısıtıyon.
    - of dertli başım.
6 entry daha
hesabın var mı? giriş yap