369 entry daha
  • dayanayamayıp yazmak zorunda kaldım, çekilin;

    "şantaj yapması, onu öldürmesine sebep mi?" (normalde değil ama yapmış işte. sebep olabiliyormuş demek ki.)

    "gitseydi savcılığa suç duyurusunda bulunsaydı, karısından da özür dileyip af bekleseydi" (keşke)

    "ne yani, şimdi bana şantaj yapanı öldürebiliyor muyum, onu varile koyup yakabiliyor muyum? oh ne güzel 10-14 yıl yatar içimi soğuturum!" (kesinlikle tavsiye etmem. ama işte kafayı sıyıran biri her şey yapabiliyor; ama, cezası var, çekeceğinizi bilmeniz lazım.)

    "isterse parayla seks yapsın...bir insana bunlar yapılır mı? bu suçu hafifletir mi? allah belanızı verir mi?" (normalde yapılmaz. evet suçu hafifletir. allah'tan önce tck ve hakimler verir)

    "aldatmak suç, tehdit etmek suç, öldürmek suç, cesedi parçalayıp varile koyup yakmak canavarlık. sonuç olarak indirim olmaması gereken caniliktir." (kanuna göre; yaşayan birinin varile koyup yakmak canavarlık; ama, cesedi yok etmek için yapılan bu şey canavarlık kabul edilmiyor. sonuç olarak; kanun "şükür ki" senin duygularına göre uygulanmadığı için indirim uygulanmış)

    "hiçbir gerekçe bu vahşi ve tasarlanmış cinayeti hafifletmemeli. katil suçu sözde canavarca işlememiş, delil karartmış. karşılığı sadece 14 yıl! diri diri yak, üzerine beton at! oldu olacak küllerini de ganj'a savursaydın. belki bu yaratıcılığın daha fazla tahrik indirimine neden olurdu. tahrik indirimini savunan ne çok kişi varmış! ulan buna destek veren herkes potansiyel suçludur." (sizin için diyecek bir şey bulamıyorum ne yazık ki, yeminlen üzüldüm size. ganj manj yaratıcılığınız had safhada, tribünlere oynamışsınız, yemezler)

    .....
    .....
    .....

    bu böyle uzar gider.

    e benim mal kardeşim! siz nasıl bir analitik zekaya sahipsiniz, siz nasıl bir okuma/anlama özürlü insanlarsınız.

    size diyecek hiçbir şey yok vallahi. ama yine de yazayım, belki 1 kişi kurtarırız;

    1. hukuk sizin keyfinize göre karar vermez.

    2. adam cinayet işlemiş ve en yüksekten cezayı yemiş. 23 yıl. hakim, iyi hal indirim takdir hakkını kullanmamış. çünkü iyi hallik bir durum oluşmamış (öldürdükten sonra teslim olmamış, bilakis cesedi yok etmeye çalışmış).

    3. haksız tahrik var mı diye bakmışlar, çünkü varsa mecburen uygulamak zorunda. iyi hal indiriminde olduğu gibi, hakimin keyfine bırakılmamış bu konu. durum ciddi yani. peki gerçekten haksız tahrik, yani şantaj var mı; e vaaar, peki bunu nereden biliyoruz? kim itiraf ediyor? maktulün yakın arkadaşı. yeminli ifadesinde ne demiş? şantaj yaptı demiş. evet? yok mu bre cahiller. bu indirimi uygulamazlarsa, doğrudan işlenen cinayetten ne farkı kalırdı zaten? 14 yıl yatacak işte katil. senin içinin soğuması için ne olması lazımdı. yat bakalım 6 ay da anla.

    sonuç:

    - adam katil mi? evet, katil.
    - adama "katil değil" diyen var mı? yok
    - kadın melek mi? hayır
    - adam kadını neden öldürmüş? şantaj yaptığı için.
    - şantaj yapıldığına dair delil/tanık var mı? var. kim bu tanık? maktulün eski ev arkadaşı (katilin değil, burası önemli). maktulün öldürüldüğü henüz belli değilken gidip "ula" jandarma komutanlığında yeminli ifade veriyor. pınar kayıp, kesin cemal bir şeyler yapmıştır. çünkü, bana dedi pınar; cemal'den 10 bin lira para istemiş. cemal de corona yüzünden işlerinin iyi olmadığını, parayı abarttığını söylemiş. pınar da "sen bana para göndermek zorundasın, yoksa karın öğrenir" demiş. bunun üzerine cemal de "senden kurtulmak istiyorum bir kere beraber olduk, başıma gelmeyen kalmadı" demiş... (https://eksisozluk.com/img/1s2kk795)
    - peki şantaj yaptığı için öldürmesine gerek var mıydı? tabii ki hayır. hiçbir şey için cinayet işlenmemeli.
    - insan öldürmenin cezası nedir? 24 yıl. katil ne ceza almış; 23 yıl. uygun mu? uygun.
    - haksız tahrik var mı? yani katil her hangi bir sebep yokken mi işlemiş cinayeti? sebep varmış. neymiş sebep; "para ver yoksa karına izletirim". yani şantaj.
    - şantaj için de olsa cinayet işlenmeli midir? hayır.
    - ama işlenmiş mi? evet.
    - haksız tahrik var mı? var.
    - kadın melek mi? hayır.
    - öldürülmeyi hak etmiş mi? kesinlikle hayır.
    - ama adam onu öldürmüş mü? evet.
    - adamı cinayet işlediği için takdir eden var mı? yok
    - "kadın öldürülmeyi hak etmiş" diyen var mı? yok
    - kadın melek mi? hayır
    - adam melek mi? hayır
    - siz mal mısınız? evet

    ================================================

    gelen mesajlar hakkında;

    mesaj-1: merhaba, uzun uzun açıklama için teşekkürler. yazınızda “canavarca hisle öldürme” konusu hiç geçmemiş, hakim bu ihtimali neden göz ardı etmiş olabilir? ya da olmadığına nasıl ikna edilmiş bir fikriniz var mı? vakit bulup da bilgilendirme ihtimaliniz olursa çok mutlu olurum. şimdiden teşekkürler, iyi günler.

    cevap-1: merhaba, öncelikle teşekkür ederim güzel soru için.

    hakim, canavarca hisle öldürme konusunu çok hassas şekilde değerlendirmiş. burada adli tıp biriminin ölüm anıyla ilgili görüşleri ve eldeki delillere bakmış.

    - katilin yakma olayını planlamadığını, bunu da benzin için cesedi bırakıp 2 saat benzin almak için oradan ayrıldığı bilgisine göre vermiş. maktulün nabzı, boyun kırığı olduğu için hissedilemez noktasına düştüğü için, katil, kadını öldü sanıp, cesedi yakarak ve varile gömerek yok edebileceğini düşünmüş.

    hakim bunlara dayanarak; katilin kadını yakarak, acı çektirerek, yavaş yavaş, zevk ala ala, yani başka bir deyişle canavarca bir hisle öldürdüğüne dair bir delil bulamamış. bilakis tam tersi yönde deliller bulmuş.

    sanırım bu nedenle canavarca hisle öldürmediğine karar vermiş.

    soru-2: "senin bacını/kızını yakıp varile gömerlerse de aynısını mı düşünürsün?"

    cevap-2: hukuk benim duygu ve düşünceme göre de işlemiyor canlar. bu nedenle cezalar haksızlığa uğrayanlar tarafından verilmiyor. aksi halde, canımızı yakan herkesi öldürürdük. 10.000 tl borç verdiğim ama alamadım adamı da öldürmek isteyebilirsin, sana küfür eden birini de. o anki duygularla hareket edersek, dünya bir yere varmaz. hoş, çok da güzel bir hukuk sistemimiz yok; ama, en azından işleyen bir sistem var ve bunu manipüle etmemeliyiz. işin aslını astarını bilmeden "asalım/keselim" nidalarından uzak duralım.

    soru-3: şüphe/kuşku uyandıran hiç mi bir husus yok allah aşkına?

    cevap-3: olmaz mı? hem de birçok konuda kuşku var. ancaaak; "kuşkudan sanık yararlanır" şu entry'de yazar gayet iyi ifade etmiş; #138997868.

    biliyorum yine devam edeceksiniz. olsun. belki 2-3 kişiyi etkilemiş olurum.

    bu da bana yeter bugünlük.
    ============================================================

    debet: farkındayım, bilal'e anlatır gibi anlattım; ama, başka türlü anlatmak çok zor.
98 entry daha
hesabın var mı? giriş yap