11 entry daha
  • hemingway kardeslerin* rol aldigi, '70'li yillarin exploitation sinemasi klasiklerinden lipstick'in (bkz: lipstick/2) turk versiyonu (bkz: arzu/3). yonetmen sahin gok, senaryo ise macit koper'e ait. filmi izlemis olan kisilerin sayisi gayet fazla, yine de "arzu" henuz hakettigi kult statusune ulasmis degil. bir kac unutulmaz an ve diyalog siralayalim:
    - filmin acilis sahnesinde banu alkan yataktan kalkar ve bir kondusyon bisikletine "biner". sonra pedallari cevirmek konusunda yogun bir caba sarfeder ama nafile...
    - erol atar'in studyosunda yapilan cekimlerde you are my heart you are my soul, i just called to say i love you gibisinden '80'ler klasikleri calar. (bkz: turk filmlerinde calan sarkilar) (bkz: 80lerin turk filmlerindeki yabanci sarki takintisi) cekimler bir ruj reklami icin yapiliyor ya; banu alkan da eline verilen bir gul demetini fellatio yapmak ister gibi agzina agzina yanastirir.
    - tolga savaci, afroditimizin resimlerini cekmek icin evine geldiginde yaninda bir adet de kasetcalar getirmistir. "ben cok yonlu bir sanatciyim. calismalarim esliginde mutlaka muzik kullanirim" der. afrodit'in tepkisiyse sert olur: "size fotomodellik yapamam!"
    - hemen yukaridaki olayin ardindan saplantili asik savaci delirir. "biraz da bana susleennnn!" diyerek banu alkan'a saldirir. ardindan yavas cekim bir tecavuz sahnesi gelir. sahnenin sonuna dogru savaci, alkan'in kafasini duvara carpmaktadir.
    - tecavuzun sokunu atlatamayan alkan ruyalarinda savaci ile sevismektedir. derdini sevgilisine acar (aslinda bu roldeki beyi de gayet iyi biliyoruz; ama simdi adini hatirlayamadim). "ruyamda onunla sevistim! hem de zorla degil, isteyerek" der acikli acikli. sevgilisi ise hemen teselli moduna gecer: "uzulme sevgilim, yarin teknede seni iyilestirecegim" alkan isveli isveli sorar: "nasilllll?" sevgilisi cevap verir: "seviserek!" ardindan kulagimiza isterik kahkahalar calinir. vs. vs. vs.
    bu ve benzeri pek cok unutulmaz an barindiran "arzu" ara sira sansurlu de olsa televizyon kanallarimizda gosterilmektedir. kaydedip arsivleyen kazancli cikar.
210 entry daha
hesabın var mı? giriş yap