14 entry daha
  • uzun yol dahil bir çok yolda kullanma şansım oldu, basamak basamak değerlendireceğim.

    - konfor

    inanılmaz iyi. şehirlerarası yolda bildiğin travego gibi gidersiniz. o kadar iyi ki mayıştırır, uyutur bile adamı. sönümlemeler falan harika.

    - yol tutuş

    yumuşak bir lastik. aracınızda yüksek yanak varsa* pek iyi değil bu konuda. gerçi yol tutuş ile ilgili bir sorun yok ama biraz yatıyor araç. çünkü söylediğim gibi, yanakları da dahil olmak üzere komple yumuşak bir lastik. (bunları yazıyorum ama araç kurallar ve sınırlar zorlanarak kullanıldığında oluyor bunlar.) yatma harici, yol tutuş eksikliği gibi bir sorun yaşamadım aslında.

    - ses

    gayet iyi. özellikle kaymak asfaltta ses sıfır diyebilirim.

    - yağmurlu hava performansı

    modelin adının çıkış yeri zaten. her nokian gibi suda baya iyi.

    - tüketim

    gayet iyi.

    - fren

    son sürat giderken köpek görmüş kedi gibi duruyorsunuz. o kadar söyleyeyim.

    özet:

    yumuşak süspansiyonlu araçlara değil de daha çok sert süspansiyonlu araçlara gidebilecek bir lastik bana kalırsa. mesela turanza er300 benim aracıma sportif kullanımda oldukça iyi gidiyordu ancak onun da fren mesafesi daha uzundu. çünkü çok katı ve sert bir lastikti. yuvarlandı mı, daha geç duruyordu. ancak yanakların sert olmasından dolayı virajlarda yana yatma daha azdı.

    dediğim gibi, tüm klasmanlarda güzel bir performans sergiliyor. alan pişman olmaz ama sert süspansiyona sahip olan adamları daha da mutlu eder. hatta baya eder.
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap