1 entry daha
  • her ikisi de yalnız olan, bir diğer deyişle ahbapsız olan, luke shapiro (josh peck) ve dr. squires’in (sir ben kingsley) merkezde olduğu bir film, the wackness.

    genç bir çocuk olan luke, 1994 yılında (yılın özelliği, kurt cobain ’in öldüğü yıl olması), manhattan ’da yaşayan liseli bir torbacıdır. düşünülenin aksine, hiç de popüler değildir. yalnızdır ve gün geçtikçe depresifleşmektedir.

    deli doktoru, dr. squires ise yaşı kemale ermiş ama gençliğinde yaşamadıklarını yaşamak isteyen, belki sırf bu yüzden kendisinden genç ve güzel bir kadınla evlenmiş, ot karşılığı luke’a doktorluk yapan bir adamdır.

    yalnızlıklarını birbirleriyle çoğaltan bu erkekler üstünden ilerleyen film, yan roller ile renklenmiş.

    filmin yan rollerinde,
    famke janssen – çoğumuz nip/tuck ’taki tuhaf karakterle de tanırız, hide and seek, x-men gibi filmler de sert güzelliğiyle dikkatimizi çekmişti-
    olivia thirlby - ben sadece juno’dan hatırlıyorum, bu 86 doğumlu taş kızımızı. kalp kıran cinsinden-
    olsen ikizleri - tek karakteri canlandırıyor ama ilk kez kendilerine çok uygun bir roldeler. biraz aptal sarışın, biraz zamane kızı, biraz saf, biraz kurnaz-
    jane adams - kişisel olarak çok etkileyici bulduğum bir kadındır. birazdan ağlayacakmış gibi duran ama her an pılını pırtını toplayıp gidecek, umarsız bir kadın görünümü vardır. severim-

    yönetmen, jonathan levine ’in bir önceki filmi all the boys love mandy lane, oldukça başarısız bir film. orada da liseli gençlerin hayatları işlenmişti ama içine katılmaya çalışılan gerilim, yönetmenin elinde patlamış ve akıllara ziyan bir film çıkmıştı ortaya. izlerken karakterlerin hepsinin ölmesi için dua edecek kadar, (buna yönetmen ve senarist de dahil) daraltmıştı film.
    the wackness da ise daha özenli hareket edilmiş. ama en büyük kozu kesinlikle ben kingsley, o olmasa yine vasatın altında bir film olabilirmiş.

    film, erkek ve kadın aşkının farkı bakımından biraz erkek tarafını tutmuş. aşk bitince, kadın unutur, erkek büyür. ikisi de acı çeker ama erkek hep ölür.
    ben buna gülerim ama bu benim sorunum.
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap