85 entry daha
  • türkiye'de bugün itibari ile 10 milyondan fazla sokak köpeği başıboş bir şekilde sokaklarda geziyor. tedbir alınmazsa 20 yıl sonra bu sayının 50 milyon civarında olacağı tahmin ediliyor.
    `:https://www.odatv4.com/…ile-yasiyor-olacagiz-225522`

    nüfusu 1 milyar 380 milyon olan hindistan'da 30-35 milyon civarında sokak köpeği yaşarken, nüfusu 85 milyon olan bir ülkede 10 milyon köpeğin yaşaması kabul edilebilir bir durum olmaktan çıkmıştır. abd'de ise kedi, köpek dahil 140 milyon evcil hayvan vardır. ama sokakta sahipsiz köpek bulunması bir çok eyalette kanunlarla yasaklandığından sokaklarda başıboş köpek bulmanız imkansızdır.

    sokaklarda başıboş dolaşan köpekler şehir yaşamının olağan akışını bozup; öldürme, yaralama, ısırma, saldırı, kaza ve hastalıklara sebep olmaktadır. yapılan bir araştırmada dünyada en ölümcül dördüncü canlı köpekler olup yılda 35 bin kişinin ölümüne sebep olmaktadır.

    `:https://www.trthaber.com/…arinda-oluyor-639091.html`

    ülkemizin her şehri, kasabası ve köyü sahipsiz saldırgan köpeklerin yuvası olmuş durumda. her yıl yüzlerce köpek saldırısı oluyor. maalesef bu saldırılarda insanlar ölüyor, yaralanıyor ve hayatları boyunca unutamayacakları travmalar yaşıyor.

    `:https://www.google.com/…i-kaybeden-insanlar-1021542`

    devletin birinci görevi halkın can ve mal güvenliğini sağlamaktır. başıboş köpekler maalesef artık halkın can ve mal güvenliğini tehlikeye atmaktadır. hiç bir medeni ve gelişmiş ülke bir vatandaşı için bile tehlike oluşturcaksa bu kadar başıboş tehlikeli köpeğin varlığını kabul etmez..
    okullar açılmadan acilen ivedi olacak şekilde bu sorunun çözülmesi gerekmektedir. ya köpekler için belediyeler ve çevre şehircilik bakanlığı olağanüstü hal ilan edip acil barınaklar yapıp köpekler sokaklardan toplanmalı, yada köpekler uyutulmalıdır..

    1932 yılında mustafa kemal atatürk cumhurbaşkanı, ismet inönü başbakan iken; sahipsiz sokak köpeklerinin "itlaf" edilmesi için resmi gazetede genelge yayınlanıyor.

    (bkz: 1932'de sokak köpekleri için yayınlanan genelge)

    `:https://www.trhaber.com/…boyle-cozmustu-h26343.html`

    edit: medeniyeti, hukuku, insan sağlığını, asayişi, düzeni, mal güvenliğini, temiz şehir yaşantısını savunduğum için ak trol ilan edildim ya! işte buna gülerim. o zaman 1932 yılında "sahipsiz köpekler itlaf edilsin" genelgesini yayınlayan mustafa kemal atatürk ve ismet inönü ne oluyor? bugünün medeni ülkelerinin yaptığı şeyi 100 yıl öncesinden gören ve buna uygun kararlar alan büyük devlet adamlarının torunları ise ortadoğu hallerini savunur hale gelmiş. yazık!

    bu kadar evrensel ve hayati bir konuyu bile siyasete bağlayıp buna göre pozisyon alan, köpektapar rolü yapan aptallara ise bir sözüm yok. salak dünyalarında kulaç atmaya devam edebilirler. biz doğruları yazmaya devam edeceğiz.

    edit2: bu başlığa yapılan yorumlara, beğenilere ve özelden atılan mesajlara bakıldığında halkın yüzde 90'ı sokak köpeklerinden rahatsız ve başlığa destek veriyor.

    edit3: (bkz: sokak köpeklerinin saldırı görüntüleri)
    lütfen biraz empati. saldıraya uğrayan kişiler siz ve herhangi bir yakınınızda olabilirdi..
1673 entry daha
hesabın var mı? giriş yap