640 entry daha
  • iki gökkuşağı bayrağı görünce deliren, "kimse size karışmıyor, siz neden her olayın içindesiniz" diyen sözde muhaliflerin muhakkak izlemesi gereken bir yürüyüş olmuştur.

    küçücük kızların başını kapatmak dayatma değil de insanların varoluşu ve kimliklerini özgürce ifade etmek istemeleri mi dayatma? ülkede binlerce sorun varken ve bu sorunların hiç değilse ekonomik olanları sizi ilgilendiriyorken kafayı taka taka lgbti'ye takmak için hepten sıyırmış olmanız gerek. o yürüyüşe katılan insanların çoğunun evine ekmek götürmekte zorlandığına, bir kilo kıyma alacak durumlarının olmadığına, kadınların çalışmadığına-çalışanlarının da maaşlarını kocalarına verdiklerine, kocalarının asgari ücretle çalıştığına eminim. bu kadar yoksulluğun içinde aile bütünlüğünüzü bozan şey, nasıl aileniz dışındaki bir "birlik" ya da size göre "örgütlenme" olabiliyor? açlık sınırının altında yaşayan ailelerin bütünlüğünü bozan başlıca etmen ekonomidir. sözde bütünlük var ya ailende, sor bakalım çoluğun çocuğun da aynı hisleri paylaşıyor mu seninle?

    zamanında bir lgbti derneğinin internet üzerinden gerçekleşen bir seminerine katılmıştım. bir kız vardı, üniversite sınavlarına hazırlanıyormuş, ilk senesinde istediği okulu kazanamamış. seminere de ailesinden gizli katılıyor. bu arada başörtülü olduğunu eklemem gerekir. bize, lezbiyen olduğunu, ailesinin zoruyla kapandığını ve sınavı kazanıp şehir dışında okumak istediğini söylemişti. kendisini ailesinden gizleyen, kapanmak zorunda kalan bu kıza gelsin ailesi bir kere sorsun, sence bizim ailemizde bir bütünlük var mı diye... sırf aynı evde oturuyorlar diye aile içi birlikteliği koruyup sürdürdüklerini sanıyorlar; ama çocuklar ailenin zincirlerinden kurtulup hayatlarını yeniden inşa etmek istiyor. böyle bir çocuğa daha denk gelmiştim, bizim komşumuzdu. bir yaştan sonra kapattılar kızı. bana, babasının karşısında şortuyla oturamadığını, bacaklarını toplamak zorunda kaldığını söylemişti. çocukların kendi evlerinde, güvende ve rahat hissetmek istedikleri yerlerde istedikleri gibi yayılmalarına dahi izin vermiyorsunuz.

    lgbti bir bireyin cinsel yönelimleri nedeniyle sorun yaşamadığını iddia eden muhalifler (evet, özellikle siz), gördükleri şu ortama elinde gökkuşağıyla giren bir gay'in linç edilerek öldürülmeyeceğinin garantisini verebiliyorsa, bizim ülkenin lgbti'lerinin her eyleme katılmamaları gerektiği hususunda da haklılar demektir. belki onlar abartıyordur gerçekten.
18 entry daha
hesabın var mı? giriş yap