29 entry daha
  • box.. freud destekli bilinçaltı ile bir vicdan hesaplaşma örneği sunuyor bizlere. ölümüne sebebiyet verilen bir kardeş. paylaşılamayan takdir edilme, baba yatağında uyuma isteği ve kaza sonucu ama aslen istenilen bir ölüm. yıllar geçer. ama bilinçaltındaki suçluluk duygusu rahat bırakmaz. freud'un da dediği gibi özellikle çocukluk döneminde bastırılmış duyguların dışa vurumu olan rüyalarda hep bir çatışma vardır.

    dumplings.. kürtaj, çekirdek aile sorunu, ensest ilişki ve meşhur uzakdoğu gıda tüketim uçarılığı mevcut ve bütün bunların üstüne darwinizimden "güçlü olan yaşamaya devam eder" sosu. final sahnesinde, aktirisin güzel kalma uğruna olabilecek en üst sınırı bize göstermekte, aklımız ve ruhumuz yanında midemizi de alt-üst etmekte.

    cut.. hem zenginsin, hem basarilisin, hem de iyi bir insansin. bize ne kaldi ha? birak da iyilik bize kalsin. sen bu dünyada hem zengin hem de iyi olarak yaşadın ve karşılığında diğer dünyada da yerin cennet olacak, oysa ben burda fakir ve sefalet içinde yaşadım ve diğer taraftaki yerim de aynı sefaletlikte olacak...
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap