58 entry daha
  • filmden cikar cikmaz ucuncu film ne zaman geliyor diye dusundurten, dolayisiyla da tadi damagimda kalmis olan bir bond filmidir.

    --- spoiler ---

    --- spoiler ---

    --- spoiler ---

    bir kere ayagindaki ipe dogrulup cam gibi mavi gozlerle gozunu kirpmadan diger ajani oldurme sahnesini dusunen, planlayan, ceken kisilerin onunde saygi ile egiliyorum. duserken degisen kamera acilari, iki kisinin o mekandaki hareketleri, makaralarin mekanigi ve biraz once bahsettigim sahne ile benim filmlerden unutulmayacak sahneler arsivimi bir sahne daha kattilar.

    mathis'i olurken yanliz birakmayan, camille'a yanginin ortasinda yine sarilan ve koruyan ve m'i oldurmeye calisanlari da durdurmak icin elinden geleni yapan hatta filmin sonunda m'e vespa hakkinda gercekten hissettiklerini de soylemekten cekinmeyen bond bir kere daha insani, daha gercekci; belki de bu yuzden cok daha cekici bir karakter olarak karsimiza cikiyor bu filmde. belki kolyeyi geride birakabilisi gelecek filmlerde gorecegimiz karakter degisikliklerini de aciklayacaktir bekleyip gormek lazim. belki bundan sonraki filmlerde biraz daha soguk mesafeli bir bond izleriz. sonucta quantum of solace ile bazi defterleri kapamis bir bond var karsimizda.

    ayrica bu filmi sevenler goldfinger'i da sevdiler.

    --- spoiler ---

    --- spoiler ---

    --- spoiler ---

    bir de ben camlardan, balkonlardan, duvarlardan boyle guzel atlayan bir adam gormedim hayatimda.
71 entry daha
hesabın var mı? giriş yap