8 entry daha
  • şu sıralar ayinesi istir kisinin lafa bakılmaz sloganı ile ortalığı kasıp kavurmaktadır. ayrıca yaptıkları gösterişli köprüler ve baharda ekilen laleler sayesinde insanı osmanlı devrinde gibi hissettirdiğini söylemek yanlış olmaz.

    slogana gelince; aslında ziya paşa "bir kişinin ahlakı, karakteri, milleti ve dini hakkında verilecek karar, o kişinin sözlerine göre değil, hal ve tavırlarına göredir." mantığına göre böyle bir söz söylemiş.

    insan özellikle yaptığı işle, ürettiğiyle, davranışıyla vardır. söylediği sözden ziyade, görevini yerine getirip getirmediği ölçüde bir değer ifade eder. değil mi?
    yapılan altyapı çalışması sırasında iş makinesinin doğal gaz borusuna hasar vermesi sonucu patlama meydana gelen ve sokakta oynayan çocukları öldüren bir firmanin* işini mi , hergün okula giderken belediyenin işlettiği minibüsler de izdiham yaşayan öğrencileri takmayan efendilerin sükunetini mi ya da her sene otoyolun ortasına ekilen arabaların dumanlarından onbeş günde ölüp yenisi eken azimliliği mi...*takdir edelim. neyse biz en iyisi yine ayinesi iştir kişinin diyelim. nasıl olsa çalışınca oluyor.
74 entry daha
hesabın var mı? giriş yap