760 entry daha
  • verdiği siyasal mesajı bir kenara bırakırsam (ki çok ciddi akp'ye gömmeler mevcut) estetik ve teknik açıdan sınıfta kalmış film. bunun yanında siyasi yanını tebrik ettim. nedenlerini açıklıyorum:

    biz bu filmde istediği her şeyi yapan ve bir alfa erkek gibi yanındaki insanların önderi olmuş recep ivedik'e değil, ilk 3 filmde ezilen hor görülen ayı muamelesine sokulan recep ivedik'e alıştık. adam bir sözüyle bütün bir grubu yönetiyor, aşık atışmasında muhtarı deviriyor vs. zaten ilk 3 filmden sonra ezik ve ayı recep ivedik'ten, alfa recep ivedik'e adım adım evrilen bir recep ivedik var. bu filmde tavan yapmış. bir kaç sahne dışında komik bir yerde yok. bu zayıf bulduğum içeriği.

    gelelim takdir ettiğim siyasi tarafına. recep ivedik yapısı itibariyle ilk bir kaç filmde sağ seçmene hitap eden bir film iken bu film başlı başına bir ''akp karşıtı'' filme bürünmüş. bu bürünmenin ilk emareleri 5. ve 6. filmde ufaktan vardı ancak bu filmde adeta göze sokulmuş. bunda şahan gökbakar'ın politik duruşunun değişmesinin başlı başına etkisi var. ünlüler dün yalakayken, bugün tam muhalif olabilir benim bununla bir zorum yok. öyle yapan ünlüleri muhalif kanattan kaçırmama taraftarıyım ben. ''dün yalakaydın bugün muhalifsin senin burada yerin yok'' söylemlerinin muhalif kanada hiçbir yararı yok. o yüzden filmin muhalif kesimlerce de kucaklanması gerektiğini düşünüyorum.

    evet teknik olarak beğenmedim, (konu, içerik, oyunculuklar, filmin komik olmaması) lakin içerdiği siyasi mesajlardan dolayı çok cesur bir hamle olmuş. zaten sinemada gösterilmeyip tamamen disney+ için çıkmış olması da içerdiği siyasi mesajlardan dolayıdır.

    dipnot: avukat kız freeds from desire'ı söyleyen gala'ya acayip benziyor. buyrun:

    https://youtu.be/p3l7fgvrekm
190 entry daha
hesabın var mı? giriş yap